【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
Council係市政局.......
Austerity

醫院、警察、消防、公共中小學都可能要裁員、停職咁,政府咪要開始變賣資產填數,譬如博物館d畫要攞去賣咁

無人整路、街燈就梗的
who cares about croydon
明明香港都曾經係三級政制
唔知點解個個都話係政府破產

連Council 同 Government 都唔識分
倫敦同Birmingham 唔駛諗,淪陷左。

其他都係要逐個逐個城市google。但多白人就相對會租金貴,又或郊區欠缺工作機會。

可以嘅話我真係好想驅逐所有回教徒,但而家不列顛建制係跨黨派嘅腐敗,受deepstate 控制,而反對移民嘅政黨又不成氣候
其實你知唔知Council 負責啲咩
至少前3個係無影響
仲有唔係政府
係市議會 / 市政局(舊香港叫法)
市政府淨係做少少野
但市政府本身都唔做點嫁啦,它平時嘅功用得收垃圾
我都唔明點解tories要咁撐印仔
Liz果次都係靠全黨員 而唔係黨內
而且就算唔講Liz/BJ 都仲有其他選擇
懷疑tories班大爺脫歐柒左之後 一早無曬執政意志
BJ 派影響左好多傳統核心保守黨員嘅利益
簡單講即係阻著發大財(唔發大財都唔好阻著賺)
不嬲做呢的億億聲既project都係幾條友話事,班高層又想自己任期內做件大野,成行都知個種,build好自己個cv再搵下一份。唔轉點有大project 做呀,唔通又upgrade上一手老細既baby,咁就唔係我既baby啦

cust唔cust,定用out of the box,呢班高層都唔會管到啦,到頭來都係vendor同PM去做,關佢差事。之前元朗火燒獨木橋咪又係冇左件事
邊度有cjp 開4皮?我都想去做
第二個唔係不嬲都做緊?
政府俾四皮外判商,到你手得30k
咪算係local government
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞