【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
係無人做佢先做到,英國財政仆曬街,前3任首相全部都辭職啦啦林走
theresa辭職,boris 辭職,elizabeth癲撚到一上任即辭職
同工同酬索賠法案<地方政府搵中央政府俾錢賠, 中央政府唔肯,地方政府宣佈破產玩大佢, 左膠好波
請印度remote it dog 再加個中國pm即刻變返1900萬
why so surprised? It is since 1945.
開得呢啲po預咗至撚多五毛
new build至少有得住。
定係你想住爛尾?
移英撚值得擁有
一定會有其他council 跟住破,骨牌效應,英國經濟本身都差而家開始爆,好快有經濟危機
英國咁好點會肯定係假新聞
移英撚值得擁有
以為趕左Liz Truss落台有咩過人之處
Liz Truss都叫嘗試改變
印仔直頭就係睇住衰落
係全世界嘅未來
2022年
倫敦呢類傷人案,一路都係同紐約爭做發達城市一哥

更多係香港人

含大負債2萬億都未破產,佢點做到的
破產有咩影響
人口販賣兒童色情異地風情英國伯明翰
伯明翰破產主要是與當地7.6億英鎊的同工同酬賠償法案有關,伯明翰自2012年起,向174名員工作出
賠償,職位包括助教、清潔工人和餐飲員工等,而且大部分為女性員工,指她們末能獲得男性主導的職位如垃圾收集工人和街道清潔工人等員工相同的報酬,伯明翰為此己支付近11億英鎊的同工同酬賠償。
等香港人去買起佢
係咪請左香港班IT狗
Bno visa係有原因,咁講道義,英國護照就唔會369等啦
強國人多啲,市中心個廣場啲大陸人on99企響度都唔知做乜9
人口同大細又點計
不過點都多架喇
兩個垃圾政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞