【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
其實唔只,7.6億係找唔到嗰筆,本身係100億
想問咩IT咁貴
全部人都無了解原因,睇完標題再自己作內容

2012年該市大部分由女性員工擔任的職位,例如助教、清潔工及餐飲人員等的花紅,與清潔工等傳統上由男性主導的職位的花紅不一致;因此該市議會需支付近11億英鎊的索償。

IT升級都係1億
女權升級要11億
美麗新英國
無, 印仔俾錢就搞掂,純政治迫宮事件, 後遺症係其他地方政府都問印仔俾錢
班友彩你有味
攞去掃英國樓都唔會益你
一加稅又拍yt片講
乜野係 hs2?
港豬搭沉船
破產即係壞帳左
D 合約完部收唔返錢
所有debit 都由當爛數

之前Croydon 都係咁
然後市政府會大幅加市政稅
再將自己個projected income 問銀行拎錢

銀行又會再借
交通燈壞咗冇人整同馬路啲窿冇人整掛
但未破果陣咪一樣冇
同工不同酬賠嗰筆先係最甘,但英國嗰邊唔係中央政府都會食地方債㗎咩?
俾左膠平權撚玩爛左
佢就算啦,唔記得係大幅減息定減稅抗通脹,英鎊一嘢隊到阿媽都唔認得
伯明翰得100萬人...
Truzz係臨危受命 知道邊個做都死 但係要推個人出去死
佢起碼夠膽承擔 盡做

呢個友仔係以為自己有料 想出黎做救世主 結果賭國運成個現代版姜維咁 廢撚到仆晒街

佢嘅破壞力未必低過戴卓爾
自己政府自己簡
如果真係有問題
手足會血債票還

成班5 毛上哂水踐英
根本無上限, 個個女權都話自己唔同酬, 無底深潭,所以印仔唔想幫人找數
2012年該市大部分由女性員工擔任的職位,例如助教、清潔工及餐飲人員等的花紅,與清潔工等傳統上由男性主導的職位的花紅不一致;因此該市議會需支付近11億英鎊的索償。

IT 1億都係少數目,女權11億索償先係破產主因
去過UK三大城市感覺最差就係Birm
又hs2 又data centre
hs2 唔找數迫delay 根本智障策略黎
通脹下造價越擱得耐越貴
仲未計擱置期間堆打理,環評 etc 堆雜費
膠鐵
玩緊接火棒
伯明翰斯坦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞