最有價值收息股研究所 @ 7

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
不過呢Part ,要等中報Confirm 係咪折 / 折幾多
因為23 1H 買左5M 但無購回優先票據收益
貼士既野 睇完就算

我賭開馬 所以對貼士呢樣野都係參考下,睇吓人地點睇就夠

當年都係同舊高登一個巴打 叫 博士通 學點分析馬
印度 日本都好勁
就算地緣政治好番d, 佢地都已經無需要咁重押中港
一個有技術,一個有人口紅利
同埋日本近年都積極吸納勞動力
有唔少泰國、越南人都去咗當地生活
都減輕咗人口萎縮嘅問題
....................

我係 X仔FANS
依家世榮都轉行做貼士app啦
月供緊印度ETF 睇好印度!!!
不過適當時減持下
1045市值19億,現金18億
都係死
加少少 823
仲有之後個85.1m
東亞銀行盈利升近76% 派息增逾倍至0.36元

東亞銀行上半年盈利26.4億元,按年升近76%。受惠市場利率上升,以及香港與內地全面通關後,商業活動復常,抵銷由內地商業房地產客戶流動性問題,對資產質素所帶來的持續壓力。派中期息每股0.36元,升1.25倍。上半年淨利息收入增加38%,至80.5億元,淨息差擴闊61個基點至2.03%,因利息上升。服務費及佣金收入淨額上升0.6%,至14.5億元。東亞表示,致力降低風險加權資產,並減低對商業房地產行業的風險敞口,令客戶墊款總額減少3.2%。上半年金融工具減值損失24.92億元,按年升近17%,該行指,雖然錄得按年升幅,但較去年下半年有所下降。減值損失近25億元,按年升近17%。該行至6月底,減值貸款比率由去年底的2.39%,上升至2.56%。

#香港電台 | 來源

BEA 同 0939 好似兩個世界咁
Shui On Land: High quality IPs offer alternative liquidity
SHUION 5 3/4 11/12/23
確定性高 短年期 不過我冇錢了
不過印度D良率有排搞, 良率有排都追唔上大陸
都唔知 之前係咪佢自己放風 質低自己債價 炒返轉

(9up)
呢張要過百萬 難搞左啲
Lauming
加到65手了就黎唔洗輸錢
衡價40.5
大飛吧 想請教下 點睇 AXP?
截 至 2 0 2 3 年 6 月 3 0 日 止 六 個 月(「 期 內 」)收 入 為 人 民 幣 3 8 2 . 4 百 萬 元 , 較
2022年 同 期 上 升1.1%。
• 期 內 淨 利 潤 為 人 民 幣191.4百 萬 元,較2022年 同 期 下 降6.5%,期 內 淨
利 潤 率 為50.0%。
• 期內每股基本盈利為人民幣5.64分,較2022年同期減少人民幣0.58分。
• 董 事 會 宣 派 期 內 的 中 期 股 息 每 股 本 公 司 普 通 股(「 股 份 」)3 . 7 4 港 仙 。

咁勁, 雖然派少左, 但都仲OK
上期派0.027 , 加派黎 ,仲要匯兌 同 配左股 股數多左
唔係應該對比0.0581?
同比派少左
應該聽日又唔知跌幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞