最有價值收息股研究所 @ 7

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
883 以global offshore peer黎講 唔算突出,無論係fcf yield , reinvestment rate 定proven reserve , 但佢又無乜大跌

變相你搵唔到買入機會 ,依家買又唔夠好 ,好難討論
你一係平到好似巴西石油 日本石油 咁先有用
331,27號有成績表啦
1310又穿底,地心探險記
驚唔驚喜
當時唔係有約我都轉
2400蚊卷送兩年
不過最仆街係佢摺左個mall轉晒kfc卷
無認識,但好奇
想問下巴西石油 日本石油,低估既原因係乜
係信心問題家真係有暗病
巴西 country risk premium & FX 問題
日本 佢低儲備 , 只係不停入股人地啲project
路勁地產牽頭發展的屯門掃管笏新盤凱和山,自日前折實平均呎價約11,088元推出首批140伙後,今日為開放示範單位參觀以來的首個周末假期,現場不時出現睇樓人流,並以年輕用家及家庭客為主。截至晚上8時,共收約1,300票,超額逾8倍。

發展商指,滿意今日參觀人數及收票成績,會待觀察明天情況後,決定是否加推單位以應需求。

就下午位於尖沙咀商廈內的展銷廳現場所見,不時有睇樓客前往睇樓,以了解項目間隔及質素,並以新一代年輕人士為主,部分更人士更攜同小朋友出席,如同周末睇樓活動,而鄰近一帶有大批地產代理駐足撈客,並向途人介紹最新市況。
啲客無stickiness有鬼用咩
8倍
8倍但1人8飛
姐係應該唔夠飛
王維基都幾有料,佢大約係2012年賣股份all in 電視業務,果陣賣盤係50億
十年後今日,1310市值50億都冇
點解呢啲位都仲賣到11k
一直放左係LIST同BXP上下
兩隻都一直MON住
兩隻都好有興趣
不過平又未叫好平
我知捉時機係好蠢
但愈MON愈升真係
未必嫁
我既意思係只要會計準則許下既情況下稅局唔會理
佢既意思有機會係稅局會用另一套會計準則以外既稅法重新計一次盤數
恆指個指標根撚本有問題
先唔講港股弱
永遠係股高位入低位踢
咁實死GA
不過美股個人覺得都係高位
M2慢慢碎緊錢,未來一兩年我覺得都會慢慢回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞