最有價值收息股研究所 @ 7

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
17 係咪有暗病
無啦啦又自隊
直drop 7%
因乜事
政府推夜經濟 : 零售業指商戶反應負面, 應先處理留港消費
https://lih.kg/3480420

死症黎
D PARK 888
三部門:將首套房貸款“認房不用認貸”納入“一城一策”工具箱,供城市自主選用

近日住房城鄉建設部、中國人民銀行、金融監管總局聯合印發了《關於優化個人住房貸款中住房套數認定標準的通知》,推動落實購買首套房貸款“認房不用認貸”政策措施。通知明確,居民家庭(包括借款人、配偶及未成年子女)申請貸款購買商品住房時,家庭成員在當地名下無成套住房的,不論是否已利用貸款購買過住房,銀行業金融機構均按首套住房執行住房信貸政策。此項政策作爲政策工具,納入“一城一策”工具箱,供城市自主選用。據住房城鄉建設部有關負責同志介紹,此項政策將使更多購房人能夠享受首套房貸款的首付比例和利率優惠,有助於降低居民購房成本,更好滿足剛性和改善性住房需求。
都唔知佢個夜經濟係指乜
如果係要鋪頭開夜啲 又要交多D電費又要比多D人工 又無客人 點會同你做
如果係指開多個夜市出黎 即係搶埋原本啲鋪頭同餐廳生意 更加唔會同意

最根本既問題係無人想消費 做鋪頭做野根本多舊魚
字母係d park?
其餘係乜
香港真心唔吸引
買,玩,食,無樣掂
大部分野上hktvmall, Amazon,衫褲又大牌子online shop搞掂
Cheap野連老人家都識淘寶.....
高級欠奉
中端網購
低層淘寶/走鬼檔
Lm
問題係街鋪賣淘寶貨
香港買野就用幾倍價錢買淘寶野
不過我直接上淘寶買
以前大家都肯買, 疫情之後大家都識taobao
我買工具野,電腦野,甚至香港都搵唔到
一係行成日先搵到
上淘寶碌兩碌就搵到
大福gor有咁嚴峻?
睇返17 唔少地皮2017年-2019年之前投返黎
長沙灣果邊

新世界發展部分美元計價永續債券價格跌至歷史低位,而外電引述消息指,有交易員關注新世界發展債務問題及資產質押的傳言。

新世界發展發言人表示,注意到就最近有人在社交平台,以不具名方式對某地產集團散播的不實某些言論,當中包括暗示新世界發展集團以「明股實債」方式抵押旗下商業項目,有關內容全屬虛假誤導,懷疑有人意圖藉此操縱債券市場及影響股價,從中獲利。因此集團將考慮就事件向相關執法部門舉報,並同時諮詢法律意見,考慮是否採取進一步行動。
大飛哥呢轉有冇掃貨
唉,我兩手26蚊
基本上呢輪好多收息股都直插啦,1373 , 14 都係
入左d 14
fight low 股
其實659,331都run得幾好,老母1929都唔差
點解017咁撚廢?輸死股民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞