[LoL] 英雄聯盟 S13比賽討論區 (1294)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
不如話zok 3條友冇pocket pick 值得食 ban
勝利條件得faker azir/neeko, guma xayah
T1其實可以留個位ban zeri既
因為無左xayah無邊隻同到佢抗衡
不過佢地見打得贏aiming試左2場先ban
根據Doran>Zeus>Kiin>Doran呢個圈
應該有可能
不過kt中下應該都係打唔贏GenG
Game 3 ban咗zeri
問題唔喺zeri到
C9
都唔關Zeri事,Game 1 2 Peyz pick咩ad都冇關係
ban faker azir neeko就冇人識開戰
ban guma xayah佢就暴斃
因為oner比平時打得更差
之前佢雖然都打得差 但都唔會比人gap得咁勁
佢差到咁 其他路一急就容易出易失誤就更易送
同埋gen嘅bp針對得合理 完全知道T1嘅勝利方程式
只要禁死faker嘅開團英
無得比T1中期加速滾雪球開團
姐係代表gen容易拖到後期 咁樣佢地嘅壓力就細好多唔急可以慢慢打
仲要Guma一冇xayah就勁易比人捉死
呢個老毛病啦 應該改唔到 係個人風格黎
但guma尋日同今日嘅表現相比起之前起碼好左好多先
之前guma咁嘅表現啲人仲幫佢兜真係講唔通
我覺得有用係g3 ban左後t1 前期都送但唔會卷到收拾唔到 佢地捉唔死zeri
嗰場重點係taliyah打GEN成堆手短位移英
咁搞法t1打geng可能要有149個ban位先夠做
不如ban哂GEN五條友唔比佢哋入場
其實唔止啦
平時Faker拎依2隻
推線都推贏對面
特別係妮可 無腦洗又poke到對面
有線權 JG咪易玩

佢地7場選LULU都係想下路打優勢拎線權
同以前2年玩法一模一樣
可以快速打出3-4k優勢好似打KT咁

但Meta完全唔係果回事
GENG都冇比機會佢地
勝率100烏迪耳
T1 最大既問題係有明顯既缺點
要靠faker 開戰 反開
所以neeko azir 對佢地好重要
其他四條友都開得唔好

未入決賽大家都未知
但T1打太多場
終於係打KT 果陣被發現呢個缺點
Geng 就捉住呢個缺口
三場都係 ban neeko azir xayah
T1 0:3 收皮

如果其他隊都知,T1一早就要收皮
ban doran 同 delight夠啦
咁樣衰,見到都唔開胃
明明上年先話ban T瘟堆英不如ban咗成隊唔俾打今年即刻賤過地底泥變咗ban漿豬唔俾打
漿豬出招拆唔到
pick返一樣嘅英漿豬就教返t1點應付
有啲英t1自己又玩唔到
champ pool差咁遠我都唔知嘈乜bp
KT打咗10場黎證明咗呢樣野所以漿豬咪輕鬆3-0
士哥教曬hirai點打t1
但hirai大哥有風骨唔抄功課
2個李姓選手個pool加埋得3隻英

Hirai大哥識Ban Lucian
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞