[LoL] 英雄聯盟 S13比賽討論區 (1294)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我剩係買左8強飛 希望出到group
T1有邊次出唔到group
放心定都得
咁都燈
依家ns一隊咪打贏dk攞左cl champ先升上黎
點會
T1保持原陣容 點都係T1>all
法國一話game1 mid gap啲人淨住追壽司嗰下屌,但choky除咗嗰波之外團戰同捉人都仲有表現,反觀廢老雖然話就話視野唔好搞到難企到靚位同poke中人,但佢尋日有幾次好機會都poke唔中人啦

game2 geng oner確保曬三路發育,之後choky call友搞廢老又冇隊友幫拖,冇計

game3想阻choky拆眼搞到比佢單殺,不過之後一復活就tp落去趁choky仲分推緊嗰陣打交拎返優勢,最後throw都係姑媽送閃送淨化先搞到連輸兩場團戰,孭鑊都唔到廢老孭啦嗰場
你留意返s12春季guma玩大東jinx勁個期其實都係t1前中期滾雪球好勁
K狗雷西納帝tahm 對線又比到壓力 前期瘋狂遊走帶節奏逼對面野輔防守
Guma就可以係另一邊狂食塔皮
加上雷西tahm又有一定保ad嘅能力
一係就好似今年msi咁玩lulu加強對線拎塔皮
再叫zeus玩坦同oner一齊駐下
前中期養肥guma搞到敵我ad經濟差太多
t1優勢faker k狗有開團英就好容易開波靚團拎巴龍
依個時候中期雙方經濟差太多
guma去到中期carry能力一樣比足
爭二弟嗰陣咪t1>all
今年好大機會韓國圖書館,唉
但係上到嚟比其他隊勁屠
當年極靈+燼先叫科研,而家完全冇自信拎新野出黎
有kanavi luler唔怕
你個當年係講緊s6定s11
我講歷天怪自己嘅科研局
一決賽就手軟,想睇下雷西本人都冇機會
一來CL同lck係有啲距離
再加上之前係升敗走ljl既vital唔直升jiwoo
zilean jhin呢個combo當年skt vs rox game4咪有雖然zilean mid
唔洗多謝gumauzi?
今年有咁誇張咩
第三場要嘅
不過game 2 game 3佢劣都係因為jg gap
輸就預左既
不過頭2場一啲還手之力都冇就
係要相信玄學係亞軍之路上,T1無人能敵
想拎冠個隊放T1入去決賽就得喇,一到決賽4傻病發程度更加勁
呢個patch廢老carry得起嘅得azir同neeko,仲有off off地meta嘅corki

至於姑媽,由佢玩vayne嗰場開始士哥冇再放過xayah比佢,而姑媽都好對得住士哥,之後嗰5場打漿豬無論pick咩都係柒居多

壽司打kt game4-5已經柒柒地,佢尋日冇爆撚到好似舊年worlds final同今年spring final咁已經係比我預期好

oner spring final joke到依家都冇咩期望㗎啦

keria playoff算一啖砂糖一啖屎,但打硬仗嘅佢

講真贏到kt提前confirm worlds已經超出預期,多謝t1 hirai t1 lehends出手相助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞