[LoL] 英雄聯盟 S13比賽討論區 (1294)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我諗大家係時侯要面對現實

廢老唔會再拎到冠軍
要開發多d野 gen 睇得清
ban曬你撚手英
感覺caedrel睇LEC悶到痴線 完全無lck個種激情
佢睇wbg先high到仆街
上屆真係好接近冠軍
我諗今年都唔得就真係冇乜機會
我平時睇李哥打RK
都覺得佢操作冇以前咁細膩
勝率又唔高
冇咗種統治力
年紀再大啲就真係冇機會
俾我發下夢都好俾李哥多一次冠軍
睇完T1 vs KT而家睇咩都好冇癮
caedrel已經係eastern league既形狀
下唔係開發左咩,sup唔係歷天怪萬物階可sup咩
係中路個老野阻住4條友發圍嘛
廢佬都算培育新一代 KOG
上年G5 壽司 on9er 歷天怪上身 唔係靠guma 搶龍都拖唔到咁耐 咁樣how to win
廢佬都七年無囉過哂顛峰 學Showmarker咁講 可能真係人生唯一一次既機會 上年可能已經係最接近
Bds
第二場玩eve輸埋
揀打多次XL咪好囉
依家重有人話勁老 點點點架咩,無左佢T1什麼都不是
認真討論唔講呢D鳩野啦
明顯睇得出 而家META KAISA ZERI GUMA 都同剎雅唔同級數

FAKER 無沙皇 其他都真係爭D

KERIA 而家都玩返正常野
正常發揮無咩大問題

主要係而家成隊係戰術同控制節奏果度係爭咁D野
變相好睇重成個TEAM COM 既熟練度
尤其當GEN G 呢種傳統營運 CHOVY唔會點爆線+ 多PICK 針對既情況下
廢老好難打開咩缺口
個節奏就會偏向對手
又要ban返zeri tris
明顯GENG 準備得好足,拎齊晒COUNTER PICK POCKET PICK
但T1拎唔到破局野迫GENG 放BAN位

TRIS又唔試下拎
一黎打KT 招數盡出
得返1日都準備唔到D咩

二黎T1 而家個戰術配置真係得咁多
中野動向太重要
Tris開唔到團 所以揀arhi
唔知點解唔試下搶俾姑媽其實tris下無咩問題喎 推線又快又有位移啱囇姑媽咁鍾意企咁前
[/img]https://na.cx/i/40qP71g.gif[/img]

直播見到肥閪大頭已經屌出聲
你仲整幅gif出黎
咁多肥仔點解淨係歧視delight一個
咁有成個星期比佢地,點都準備小小打GENG一戰掛?
唔係既話抵輸啦,G1個BP一睇就見到準備得唔好
例如,G1拎JAYCE 最後DRAFT左個最AD陣出黎

G2紅藍方BAN既野一樣亦都似係準備得唔好
牛TRIS 無諗過拎,G2 仍然想玩下路壓制拎PLATES 嬴GAME 但無見到點解打KT 會易咁多EXECUTE 係因為ZEUS 係上線比到既壓力好大

中路FB個下都好傷,本身應該係要打爆CHOVY條線,但一個PLAY就搞到拉唔開優勢

然後最大問題都係D節奏阿,團戰細節位阿 企入OBJECTIVE時機都差左好多好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞