[LoL] 英雄聯盟 S13比賽討論區 (1294)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
T1,又被稱為 Truck 1,是一支出戰於 LCK 的英雄聯盟隊伍。T1 以洗腦 LCK 和在總決賽軟手輸掉聞名,他們目前保有連續輸掉五次總決賽的世界記錄。儘管如此,但他們還是全世界最受歡迎的英雄聯盟戰隊。特別是 T1 粉絲,他們以靠一己之力支撐起韓國卡車產業和躺在椅子上分析選角聞名。他們也是知識分子,可以在隊伍輸掉的任何情況下想出完美的藉口,像是「選角太爛」、「一群無頭雞」、「Oner」、「勝部一點優勢都沒有」、「12 天打了五個 Bo5」、「藍方」、「總是會擊敗 KT」等。
2023仲Guma
[情報] 13.17 詳細改動
https://www.ptt.cc/bbs/LoL/M.1692763020.A.CF6.html

Tryndamete: 攻擊距離 125 -> 175

計Regular就4個都差啦更加冇可能得佢收truck
係咪有人話係支那搵人搞想擾亂軍心
上路已死
柔依

基礎生命回復 6.5 -> 7.5

沉睡夢域(E)

沉睡持續時間 2.25秒 -> 2.5秒

沉睡時減少魔防 20/22.5/25/27.5/30% -> 30%

依個buff好似仲勁
廢老末日
3LV單殺人不是夢
最廢一定唔會係佢啦

但無奈呢條柒頭總有一場有啲睇到人嘔血兼印象深刻嘅throw game位

oner廢還廢但深知唔企圖做事就唔會槍打出頭鳥,得閑偷幾個頭撐高啲kda
KT 柔依
紀念XDD於2023世界大賽使用柔依的精彩表現
諗返起daney係度嘅dk世界賽對t1嗰場
smk zoe 加 🤫 ziggs,中一下e唔死都大殘
屌醒起佢azir打scout zoe嗰個on9 tp
恐怖Rascal哥回歸
regional應該都係13.14
哥應該等唔到啦 bdd反而等到
世界賽肯定唔係呢個patch, 未驚過

亞運可能係
其實另外四件做啲咩都係會比支那廢老fans入
好心佢地拿拿臨開架truck叫t1炒哂另外四件算啦
好似讚佢好大方得體 輸咗都好大方恭喜漿
亞運等lck summer fmvp送牌比廢老好過啦
最後Mafa教練表示:“我認為連續4次決賽、連續3次奪冠最重要的是融入了Score監督和Museong教練的辛苦,希望粉絲們能知道這一點。最重要的是角色分配得非常正確,角色分配的第一次談話是團長給安排的,隨著3個人明確角色,Score監督管理整體,集中關注中單和打野,Museong教練關注Doran,我負責下路二人組,這樣效率更高。我想再次感謝跟隨我的選手們和李志勳團長。”

Mafa
佢呢個時候仲敢開台咁撚癲
佢要補埋鐘先有得放假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞