[LoL] 英雄聯盟 S13比賽討論區 (1294)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
FBI喺NA打咗咁耐 而且佢係OCE本身都計半個NA
係得Ignar真係import
其他三個直頭係籮底橙打返上champ
即使上年賽制 每一組都有LCK 仲有咩保唔保送
https://www.youtube.com/watch?v=IfyOvhCppMs&t=212s

4:46開始睇,最閪都有60%有一支非中韓出線
NRG係咪整體實力都勁 有冇機打得過G2
除咗下路個2個其他人嘅名都係第一次聽
而加玩swiss stage
頭2round都係bo1 之後345round 如果係low bracket 有bo3打 應該啲勁隊無咁易炒車
bo1可能偷到雞嘅,bo3/bo5唔洗諗
係班死忠對T1太harsh姐playoff第五打到上嚟仲想點
一開頭以為T1連Worlds都入唔到
Faker復出 打贏LCK 1st All Pro兩鑊 仲想點 夠做啦
雖然改咗名做NRG
但唔好睇少Counter logic gaming嘅燈力
依加係reddit 係叫non rational gaming
你覺得佢哋嗰場實食冇痴牙
佢地肯定會用最有創意嘅方法去throw game
但如果你覺得佢哋輸硬
NRG會大炒對面
Oner玩樹人好明顯會輸節奏
樹人前期難做事 只能係野區食野怪做吓視野咁等上6lv
樹人個低機動性比花生充分利用
用豬女 taliyah 係咁捉人

比Doran 隻真眼捉到oner回城即刻玩完
harsh?are u serious?faker一唔係度就俾人打到6/7場敗,你唔覺得本身隊野已經好有問題?你唔會expect 一隊打到去worlds嘅隊會俾drx bro 只係一個成員唔係度屠到67咁啊 今次仲要直落30 真係好失望 kt果場仲要因為troll bp差d輸埋 次次都科研局玩野
NRG奪冠算唔算LCS歷史上最爆冷嘅賽果
可能冇時間練組合,玩死一組冇破局點就會好似打Geng咁,比人Mark死果幾隻就玩唔到落去,如果佢地用新組合贏到,對之後既B/P有正面影響
收到風C9準備打KT
KT冇左電刀AD仲行唔行到落去
唔建議幫oner兜
花生玩樹人都係㩒住oner嚟砌
oner由對線到小團戰都完全唔係花生嗰皮
永遠唔識cover 慢一步入場
屍狗收皮
Oner 琴日真係癲咗 得罪講句衰過Ellim
已經唔係科研啦 係個個都有問題 睇左咁多次亞都會重復loop

Zeus - 决賽就會變壽司 會入左無人之境 gank ping 無視
Oner - 太完美唔洗講
Faker- 成隊等佢開戰已經俾人捉哂路 加埋啲 baron call 無技都照rush
Guma - 反應慢 企位意識差 成日行到勁出食兵俾人單捉 一係死一係技無哂
Keria - 視野分數差 俾人戲稱輔助開戰師 决賽就會鳩縮影都唔見
原來星期五先打regionals
理性分析
KT 3-0 HLE
DK 3-2 DRX
HLE 3-1 DK
依加隊隊都知點打t1
1. Gank 爆上
2. ban中路開團英
3. Jg 廢嘅唔洗理
4. Ban xayah (kaisa zeri撚唔掂)
5. Sup 視野問題
今年應該會係t1史上成績最差嘅一年
Fbi 攞埋fmvp 好din
lck亞運仲有冇得改名單
將T1 d人換番GENG得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞