[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我用連登起低功能你唔係連登留言既新人亦唔係kpop既新人喎,仲見到你成日罵差NANA
我係音樂台新人
你心勁黑
想搞死烏鴉其他成員

係講緊latata 拎左好多個一位
但後黎hann、senorita 同uh oh 成續越黎越差
最後變左死又死唔去,紅又紅唔起既普通女團
最後靠qd 變返一線女團
正式宣佈音台WOW全部都係死唯飯
真係只留意kpop最多半年,gidle QD雖然攞唔到第一,但之後熱門程度好高,但係因為話團員中學時期恰人,開除出團令士氣低落,所以田小娟先係tomboy隻碟叫i never die,碟面仲明顯見到預留被退團成員嘅位置,每個人都在面上點退團成員嘅標誌性墨,tomboy離奇衝出韓國
覆夠未
留意Kpop 最多半年都可以鳩Up 咁撚多野
nana搞cb有無考慮過cb感受
無情reject jiwon
怕佢悶…
要我去到知乎找
當你認為團體的綜合表現無法超過某個成員的個人魅力時,或者當你感覺你喜歡的偶像在團體內個人發展受到限制時,唯飯就誕生了。請注意「當你」這兩個字,這是關鍵,因為對偶像的判斷和評價都是主觀的,不存在完全的客觀。而普通唯飯和毒唯的區別就是這種主觀程度的差別。唯飯是個中性詞,理智唯飯與團飯並沒有高下之分,因為人的精力是有限的,沒有必要強求自己接受喜歡不起來的東西。但三觀正常的唯飯都應該明白這個道理:沒有團體就沒有個人,如果ta真的實力超群就不會以組合形式出道。所以做一個好唯飯最基本的就是要對組合抱有尊重。而毒唯就是缺少對團體的尊重,同時對自己的偶像帶有超出正常的主觀判斷。有些人內心裡真的把愛豆視作自己的假想伴侶,一切以男朋友/女朋友的標準來要求自己。有些人嚴重高估愛豆取得的成就,並完全忽視,扭曲團體對愛豆的幫助。對毒唯的評價一言以蔽之,三觀不健全。最好敬而遠之。
█ [] [.。音台×,不是`°''[社。企▎____*
你同我講呢d 把撚咩
我neverland 黎,知得多過你
你係傻人
話咗佢輸打贏要 「留意kpop最多半年」意思係就算佢講錯都唔可以怪佢 後面鳩噏就真係純鳩噏睇下有冇機會噏中
上個forum都要立喺不敗之地
禾地Neverland唔覆呢個人的..
估唔到迷牙隹戰友係咁睇我
Nana 連芋圓感妥都唔考慮啦
仲講jiwon
不珍惜同伴的人,連垃圾都不如!—木葉「拷貝忍者」旗木卡卡西

迷純戰友
留意kpop最多半年係事實,上個討論區發言唔係常識問答比賽鬥高分資料一定要啱嘛,新人驚講錯嘢凹定頭盔都叫立於不敗之地幾難理解,我唔係neverland, 只吹兩句水無意同fans鬥知識,一睇我份人就知面皮厚到七彩根本唔在意輸贏
neverland 好友善的
咩人都接納
一場綜藝節目比賽既一場投票,去到生死全亡,種族滅絕嘅高度,事後NANA解釋都得睇,宇妍都無嬲,對我呢啲自認三觀正常嘅人覺得呢隊烏雅嘅成員關係先值得鼓掌
原來音台手腳個個社工嚟..
再講佢會悶嘅咩,單機都玩得不知幾開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞