[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁節目目的係比遺珠發光,組團再出道
夏天返宇少,宇宙少女都唔係力捧
睿恩kei ,前團體生涯又唔係好紅

玩到final ,先想拉走前輩票,好唔公道
佢地的票都係憑實力拎到
班友有冇投bora,比個機會佢
如果本身多死忠票就唔驚
Kei都真係叫lovelyz前期主棒
睿恩都有solo
夏天就真係遺珠嚟
4Y要一齊岀道呀

利申上星期keep住投bora
不過bora同智媛由top7直插到要淘汰,某程度上路人都有影響力,或者櫻桃唔夠死忠
嗰度啲人仲話啲前輩仲可以返去個團體??除咗夏天外仲有邊個返到。而且宇少今年都冇乜機會回歸
嗰班人擺明想自己啲pick入先咁講

好老實講 jiwoo妹豬我本身都想投
但triple S先啱啱岀道冇耐 佢又細個實大把機會紅

宇少真係冇咩機會會再comeback 星船係推都推ive啦 lovelyz clc呢啲更加唔需要講啦
似係櫻彈死忠唔多
佢兩個入top7明顯係靠up down嗰場show到真材實料而圈到啲路人粉/以前gp999觀眾
中間被mnet惡剪一下 加上dtna首歌咁伏
就一下子跌晒
睇返第一次公佈top7係得nana夏天睿恩kei keep到個位
https://youtu.be/smJ6GTh2-mc

請支持最後一星期youtube fancam點擊率最高既“新”穎,優”雅”女神般“降”臨大地既宇妍成為7喜隊最後一唯成員
佢地的票都係憑實力拎到認同既
事實係冇乜後輩投得落手
節目到尾聲家下可以踩曬成串參賽者啦,btw某部分係認同嘅不過最少有Nawooz可以投
https://youtu.be/FPEkj8vmodc
都啱嘅正如表演者因為緊張失準高音部分唔敢唱都畀人話假唱西,仲要一呼百應,仲想要求佢哋識睇跳舞識聽歌,我真係有點強人所難嘅,其實好似睇煙花咁,識得嘩嘩聲我應該要滿足啦
唔通叫人唔好投人哋真係唔投咩
嗰啲comment其實有乜用
再講今次睇嘅人主要係既有fans, 嗰啲更加冇可能說服到
其實係文字上我真係冇表達過什麼世一,各自用自己個腦去自我解釋啦,各人解釋都可以唔同,係咪我心裏所想我唔解釋,唔帶腦只睇字面文字,我都可以認為你同阿雪係註冊嘅合法夫妻添,仲係有殺人傾向嘅潛在犯
實力??笑死人咩
如果憑實力話櫻桃根本唔應該出局
bora唱歌有麗點既,但歌藝不足嘅上面都有講好多,仲有有阿kei喺度比下去,跳舞方面,節目都有講過佢跳舞唔易上手,fancam無亮點,真係參加者中游

智媛都係,最大亮點都係up down,唔好話mnet係咪做馬,畀佢哋唱先,都有機會mnet係比其他人早通知佢地要表演所以佢哋準備充足,其餘舞台睇得出係中規中矩,專業評審唔選佢做mvp係正確嘅(都係個人意見
仲覆佢做咩
特登開返佢啲cm話mnet早通知fnc等佢地多時間準備
先會準備充足拎到高分
mnet唔跣fnc一獲都要偷笑啦
仲話fnc有優待 睇過mnet節目未架
由得佢單機啦施主
智媛係有充足嘅準備之下表現可以唔錯嘅,但係呢個生存節目每個舞台準備一至兩個星期左右,對纓彈應該係致命傷,一個路人只睇節目覺得智媛最大嘅亮點係樣貌,無奈因為mnet經常影佢西面同埋惡剪情況下,連呢個亮點都冇埋,彩麟就唔駛講,我對佢有好感之下,比分最多唔係最尾都最多都係中遊
呢個只係回應上面話第一局mnet做馬畀佢哋贏嘅其中一個可能性

如果fnc同mnet關係有問題就應該唔會一而再再而三邀請佢地上節目,不過FNC咁有生存節目經驗,估叫佢哋早點諗定歌準備一首歌嚟表演都唔會差得去邊,最少估計mnet通知nv既nawooz最多早1星期,甚至乎三四日,唔係作為霉團既NANA應該唔使因為個人行程而搞到只提早四小時嚟準備up down
條友最中意當自己啲「應該」「我認為」「我估」「我相信」係solid ground
我係咪睇錯,佢地的票都係憑實力拎,我睇到係話前輩有實力,所以我表示認同
個人習慣發表意見都係個人意見呢啲字句只是粒定頭盔
不過可能出於對NANA有份嘅新女團想佢地行得更遠嘅私心呢代女團要打new jeans同9月出道既babymonster, 我個人真係小投啲前輩
佢肯定係睇到留言
俾你地話得多 佢木面木口

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞