[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Kei上次已經講到明自己唔想唱I DGA
仲有NANA jihan kei三個甜既去同new jeans砌過
我覺得佢Snap係ok嘅,但iDGA就對佢嚟講太強悍啦
不過再睇下而家個line up, 都唔知佢玩咩先可以就晒咁多個
宇宙少女嗰啲暗黑style ?
Glow up嗰種hip hop
不過lovelyz首obliviate咪類似宇少queendom嗰種暗黑童話風
Kei都叫食得住嘅
唔洗就,大家本身都係已出道專業女團,節目上都算叫做可以駕馭唔同類型,消化道高先攞到高票數,有比節目長既時間鍛鍊,我覺得大家會發揮得幾好,最緊要有好歌,不過kei真係好似幾定型,個人喜惡概念咁強係個隱憂
如果有Jiwon/Wooyeon/Zoa/Soojin之類都叫做可以行吓IZONE路線有機會殺出條血路, 但而家呢個lineup就只可以行Girl Crush路線然後硬碰GIDLE/ITZY/Aespa/LE SSERAFIM/Nmixx
Jiwon/Wooyeon/Zoa/Soojin之類foul爭Wooyeon,咁係咪大家谷票支持宇妍入組
女團個市場其實都已經幾飽和
Girl Crush重要有個Blackpink 喺到,雖然似就散
Bp收收地皮喎
玩緊全球市場,似係bts之後第二賺得多錢
其實行咩類型唔太重要,最緊要有冇好歌流到俾佢哋。
作曲人有好歌都想俾四大團唱
鍾意啲咩都要拎approval先
其實有冇機會捧得番AOA出嚟
,俾個白卡搞一搞個名臭晒
依家都冇乜團行清純風,真係可以試下
有嘅,霉到你叫唔出
Saturday
啱啱search咗,估唔到啲mv都有過百萬view
CSR
IZONE歌路算係幾多元化, GC又有可愛又有ballad又有, 因為人哋有高顏值撐住
wjsn/clc出道都係清純風搭埋kei同nana應該仲可以handle到izone嗰隻style嘅
輝csr風
隊野顏值唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞