[親生仔] Google Pixel 討論區 (100個post都唔見有行貨)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
三星modem問題

一日都仲係用三星代工就唔好咁多FF
部6 pro仲好醒神
想等台積電chip
換住8 pro先定再等多兩年好
呢個係漫遊問題
我上年去日本用docomo 漫遊都唔得
同一張卡同行朋友用Samsung 無問題
之後search 就見reddit 有人講呢個問題
https://reddit.com/r/GooglePixel/s/qDpsQYyfuW
我同時有用ubigi esim, 行docomo 冇問題
用緊pixel 5, 想問點樣可以check到部機用唔用到esim?
買esim親自試試,本人sosim esim成功登入到P7P度
睇官網好似pixel4之後既都用到
可以放出去6 Pro, 然後再買8 pro
平時上開嗰個鬼佬forums成日喺度打飛機, 話google嗰T仔用落同SD gen2根本冇分別, 有啲痴線嘅話仲勁撚過gen2, 問佢勁啲乜, 就一味鬼打牆, 淨係識答google粒T仔有ai
買張esim試
我自己試過club sim同自由鳥都應該得
tensor 晶片係唔係第一間放粒TPU落手機SOC既設計
好似係, 但完全唔覺得有咩用.

好似叉電講到話會用根據你平日嘅使用習慣叉,但其實係跟鬧鐘.

google assistant 要發神經唔肯聽你講嘢嗰陣,繼續發神經.

發熱嘅繼續發熱, 斷線嘅繼續斷線.

搞到有d驚 睇黎klook買穩陣
熄左個5G會多20%電
放出去都唔值幾多 算啦
Pixel 5個spec寫住支援 esim
點解仲要Check?
定你想問support咩台esim
我果部已經畀我跌到個機背裂mon
不過都幾好野,祼跑咗兩年都冇咩事
voice recognition 個啲吊打其他手機
廣東話輸入我覺得我老婆嗰部iphone好啲

我本身有係呢度開post講故, 幾千萬字全部都係靠語音輸入, 成撚日錯
唔係.
Exynos 9820, A11 Bionic , Snapdragon 855
已經有個dedicated NPU block 喺入面
ipad個語音輸入用到我屌曬老母
Apple而家個廣東話輸入公認係垃圾啵
用緊7pro
試過用frd嘅iphone 比較下apple 同pixel個鏡頭
想講係 影景的確係pixel 好 但影人方面 覺得首先pixel個鏡頭好冷色 唔好睇 同埋影人樣好似自動有美顏咁 張相影到個人好唔自然
而家我次次都要自己手動較個saturation同skin tone

有冇人有同感
pixel 啲色我覺得真啲 不過係偏冷色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞