[親生仔] Google Pixel 討論區 (100個post都唔見有行貨)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
其實我覺得就係買kddi條線 姐係sosim嗰啲比得太少錢
導致佢哋個priority低 一去到啲多人地方就用唔到
因為kddi 姐係au自己都有賣pixel機 點會係用唔到
而且我自己都係用kddi上台plan
pixel 7 pro連mmwave都用到 所以根本就唔係kddi問題
7a手感好差,四角方正唔就手,又重喎
用左一個禮拜唔慣賣鬼左
再買返P5用,P5除咗係cpu無咁快,其他野完勝
有冇巴絲用緊Pixel 6 Pro/6 舊電搞極都咁差
換新電又試過,Android 14 beta落返13加Factory reset又試埋,將啲app轉restricted battery usage又搞埋,都係好差

又唔係有bug倒水嗰啲差,但就係只係僅僅一日用晒,SOT 3個鐘,又冇咩問題app... 最食電係Spotify, Instagram同Chrome... 都唔知可以點

初初新買試過到7pm 放工都仲有65-70%...
邊度仲有新5買?
我唔係用sosim同一個地方用P7P係上唔到網,張卡放落wifi蛋係上到網
iphone 15 唔加價/有啲區減價
google 係咪真係咁有guts p8 加幾十%
AAPL 知道自己股價會大跌
緊係唔敢加價

Google 好似冇呢個問題
係咪用data嘅情況下?
係就死症嚟,垃圾modem
用wifi會㩒用好多
我都唔慣,會拎到手痛,用返5...

fd 早前用P2想換機買7a, 我特登拎部7a.比佢睇下,佢拎上手撚左幾下都果斷放棄左,嫌太重,結果買左S23... 唔講軟件,人地的確手感好, 無你咁重,電又長氣過你,又無咁熱, 指紋又無乜問題。
幾十就肯定吹大左
係!!尤其唔喺香港,用咗個成日收唔到嘅垃圾台,好似仲差咗... 但初初Android 12一日用35%真係好impressed, 點知依家咁
盡量用到就用wifi啦
我返工又係data收得差成日倒水
頭先發現左7a原來開hotspot會自動disable wifi
google話係hardware limitation
2023年竟然可以咁downgrade部新機
個esim transfer function有期未
上年去東京,用3 漫遊行 au 都完全唔work, 試過restart 有一刻收到但好快又unavailable
感覺到pixel8pro會震撼手機界
隔離15pro仲柒下柒下咁

Video night sight屌打全世界
淨係認同第二句
唉 一陣新pixel又熱到仆街
一係就接收都有問題
當初出6pro個陣連指紋都廢
可唔可以做好基本野先去做extra functions
繼續無行貨買機嬲到震就有
聽講就話G3用嘅*** 4nm,比G1同G2 嘅*** 5nm進步咗,冇咁發熱性能亦都好啲,但都係睇下個月有實測先知係點。當然希望有一定程度嘅改進啦
冇5G就熄咗個5G佢
不過6/6 Pro舊電都係咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞