[親生仔] Google Pixel 討論區 (100個post都唔見有行貨)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
我記得睇spec, 6同7都support 香港5G
只係唔root限咗用唔到
好似root 左都係某d供應商用到
用到payme架
美馬直送香港
有冇得熄咗相機演算法調色?
用緊6pro每次影人像capture嗰刻同最後gallery save果張都差好遠
影出嚟啲色好假
pixel特色
以前有得熄hdr+ 而家冇

用第二個相機app就得
倒水倒到想轉會
magisk改用magisk delta
拎部機去淘寶牛叉哥改疊加電池
我人在香港,唔知點買最抵,皮幾野冇保又真係有d卻步
想問而家英國google store係咪冇得直送香港?同埋VAT有冇得免?
聽日凌晨應該好大機會出Android 14?前排見有人leak UP13.230905.015嘅screenshots,9月安全性更新搭載Android 14,提前開放俾Google内部員工更新,原本九月係應該今日凌晨就出安全性更新,但係因為今日係美國Labour Day紅日,所以遲一日
要睇佢紅日今次想tun一日定一個禮拜
有無巴打發覺Pixel 好難叉得起
用緊P7, 佢一定要用電話火牛先叉到電
如果插電腦, 或者其他Source, 係會叉唔到電

坐飛機插住個位叉, 隔離部iphone 都差左幾十個%
部P7 就1% 都無

究竟點解會咁
冇試過喎,我P7P用Asus 66W電腦火牛可以用23w快速充電,反而榮耀嘅65w電話火牛就唔得
應該只係遲一日掛,希望唔好拖到下個禮拜啦。我記得有次都係星期一紅日,嗰次只係遲咗一日
之前好似試過拖咗半個月更新
唔會話差唔倒嘅慢啲je,要睇電腦個usb port本身輸出個功率
我都係長期用公司電腦叉
用火牛緊係無問題
但係普通USB power source係叉唔到

即係你用條線插住電腦(唔係火牛)
部機係叉唔到電
我初初以為部機唔知run 緊乜
output 大過input

但係我係飛機熄左部機叉
都係叉唔到
嗰次好似係大幅度cut人之後搞到咁 但而家啲software rollout好似都穩定返
通常電腦舊嘅port位output好細 你睇下佢係咪寫住 charging slowly 細過有啲好舊嘅火牛都係咁 叉幾個鐘都未叉完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞