[親生仔] Google Pixel 討論區 (100個post都唔見有行貨)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
lm
原生Android真係順好多
去日本有無話咩sim用唔到嫁?
大家點解決八達通問題?
Apple Watch
雙修
第二部iphone
今個月冇update
watch 剛剛出咗, 冇咩特別淨係9月security patch

電話話有新function, 所以可能仲要等.

兩樣都仲係13, 未上14
可能等多幾日會出嘅,唔係未試過喺星期三四五出security update
上次去大阪用Sosim漫遊(KDDI),完全收唔到no signal
p7p 漫遊有問題
年頭用漫遊sim 係咁斷
要買張local sim 先得
8Pro 電得5000mah既話真係唔夠
好似係An機banding唔夾KDDI
用過自由鳥漫遊(冇記錯係Softbank)就完全冇問題
4a上7a 都用左幾個月發覺仲未慣個重量
拎返4a上手真係好輕好正 單手掌握
點會啊 你睇返過list係全部support
kddi唔得係都市傳說
話說 而家6pro張主卡用緊esim
如果轉8pro 係咪又要on尻尻去換張實卡 再轉番esim
google話遲啲會出esim轉移方法出黎 睇下你等唔等到年尾
上次用true 5g travel sim, 7A 用到 5G.
同感
當初初初用4a,先發覺手機呢啲隨身物件最緊要輕同就手
有無用緊pixel fold巴打可以講下部機啲電夠唔夠頂一日
但我上次東京pixel7pro用sosim收唔到, 但我個fd都係用sosim但iphone就收到
我7月係東京P7P用KDDI網絡都係收唔到,唔係用sosim
上次真係唔得,咁我唔好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞