(召集Lihkg Whovian)Doctor Who

994 回覆
14 Like 3 Dislike
run you clever boy
and remember me
我覺得佢套衫一定要轉先
得一句對白就已經比你話係女權
有無第一句?
MY KIDNEYS!
rose都可以玩到去同十仔分身一齊 但係九叔剩係出第一季就玩完冇乜記憶好正常

其實一直有問題想問下,dw劇本係點寫㗎,river song 岀場個刻(Library 個集) 已經有哂背景設定?
用女doctor呢個咁劃時代、打破傳統的決定
Steven Moffat 時代完結
個人認為
Russell T Davies > Steven Moffat
本身river個plot應該同missy個plot一樣
前者跟10仔玩大佢
後者跟11發大佢
但由於arm arm開始寫
10同11就唔做
所以先改到而家呢個version
無記錯呢兩集都係SM寫,所以D背景設定我好肯定係後加
唔記得係咪MISS左D劇情...
DOCTOR 個設定係只可以REGENERATE 11定12 次?
而家有無突破左呢個限制?
錯手負評,sorry呀
本身就係
但the time of the doctor個時咖哩星因爲doctor救左成個咖哩星而俾多個cycle佢
即係佢又有番12次重生機會
無講今次比左幾多次
多數都係完整一個cycle架啦
唔係都唔夠玩
Btw Matt smith個任doctor算係玩得最長命個代
條命好似足足玩左500幾年
一變變左千幾歲即刻唔同晒
我覺得個次擺明填左個坑佢,反正無講明比左幾多次
到時又用夠左12次都唔洗煩點再兜嘛

你計唔計Peter係confession dial入面玩左幾十億年先
反而想睇yo女王10仔見到13姨之後yo錯自己嘅反應
Confession dial好似精神時光屋咁
入面就10億年
出面就幾個月咁
佢Christmas special 都同一號伯伯講
佢而家都只係1500歲
即係條命都只係用左300幾年
諗返起the day of the doctor 真係有今生無來世
但12喺入面每次嘅記憶最盡都只係幾百年,reload咗幾十億年都係事後先知,好難入數喎
War doctor都瓜左
點拍都拍唔番
所以咪問計唔計,始終佢都係係入面過左咁多年

好想見到呢句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞