(召集Lihkg Whovian)Doctor Who

994 回覆
14 Like 3 Dislike
上面
鐵血戰士
哇哇哇

跌哂眼鏡

我正式宣布

She’s my Doctor
That good?
覺得幾好 雖然有例牌第一集尷尬癌
我都覺,不過整體感覺良好
不過都係等聽日正正常常睇多次再定斷

除咗啲睇都唔睇就盲反嘅on9仔之外一致讚好
我呢度
我呢度有個電視台今日播足一日doctor who
故事雖然有d平淡但都算係唔錯既開始
好快就俾人係Doctor既感覺 種quirkiness有d似10th
Ryan暫時係印象最深刻果個 但最鐘意係阿嫲
無左Moffat果種你睇下我幾勁既感覺 貼地左
Cinematography進步 靚左唔少
配樂我接受到係有d唔慣唔係大場面feel
最大問題係對白 有d off
預左無Moffat果d咁witty不過今集有幾個位都覺得有d老尷
節奏都無咩太大問題 直到阿嫲死果度變到怪怪地
2段youtube片幾有心思
一開頭睇可能會估佢講緊Doctor

到第二次出就
可能今季做重點係放少啲落doctor度,講多啲其他人?

Doctor strange 係咪創造左一種新嘅表達方法?
以前好似唔多覺有
Between 劇情係咪應該用細字or淺色
仲未見到tardis
等緊中字 好期待
下個doctor可能可以徒手起tardis

btw, 點解13E重生完會有耳環
佢去換衫先戴㗎
13 days of doctor?
唔係
我估係慶祝個台買左DW黎播

佢係播d好睇集數 blink, day of doctor, impossible astronaut之類
唔知佢用咩準則揀
技術上應該唔可行
係喎
換走咗Moffat個拍攝手法完全唔同哂
暫時未講到鐘唔鐘意Chibnall Who
13姨觀感ok Yorkshire 住咗6年所以口音無問題
反而一開始個印度仔同個鐵血戰士聽得好辛苦
期待之後嘅水準
繼爺呀
嗰個黑婆係阿嫲
Tim Shaw?
見到d牙起雞皮
我知

我睇個真播網疾疾哋又冇字幕 所以嗰陣鳩估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞