(召集Lihkg Whovian)Doctor Who

994 回覆
14 Like 3 Dislike
淨係記得11仔偷食過clara啲餅
暫時呢2集覺得13E冇前幾任咁霸氣(even第2集一開始隻飛船入面嗰段, 似鬧人多過霸氣), 但係多咗team work, 似team doctor多啲
之前係doctor大哂, 負責命令其他人做嘢, 全世界睇住佢救世becoz i am the DOCTOR; 13E就客客氣氣咁問, 佢自己都淆淆哋咁
佢嘅定向都似係心靈雞湯角色
Come to daddy
No
Come to mommy
sosad, 我想睇女王多啲, 依家睇落係
doctor: 好似你講係心靈雞湯, 想指導佢哋, 多過想搵人一齊旅行
graham: 半個廢老, 有時幫到手, 但廢老語氣, 一家人最緊要齊齊整整, 冇咗老婆都要r住粒孫
ryan: 吳卓羲, 但手殘腳殘
yaz: 默默幫手, 但始終爺孫之間有條未收嘅親情線講, doctor係主角, 佢好似好邊緣咁
咁你之後可以睇missy
Master regen做missy可以撞到13e
missy正呀, doctor見到佢霸氣盡失
但原本個演員唔做, 要搵過第個都做得咁型唔易
但會唔會變咗2個女人鬥氣 我寧靜佢出返宋江磨豆腐, 或啫jack
第一集doctor話冇錢
佢唔用sonic㩒atm 咁咪有錢
換咗衫先發覺冇錢俾
要換哂原本套爛衫先出到去
Chibnall好似講過唔會翻炒舊角色?
同埋宋江條時間線係去到12 Christmas special 就完左
唔只啦, 連好立克都講明今季唔會出, 要主打新出嗰隻鐵血戰士
佢好似好想加好多新元素幫dw大翻新, 希望佢搞得掂, 通常反傳統一係爆一係死
但都睇到啲運鏡氣氛冇以前咁手cult
除左隻史萊姆飛船
我見big finish都有講佢同8叔或者其他doctor嘅事, 如果真嘅話10仔喺圖書館唔會唔知宋江係邊個, 所有夾硬作出都唔係唔得嘅, 不過喺Chibnall手下就應該唔會
真心唔明點解要咁似史萊姆
又唔似reference又唔似致敬
睇錯偷食過 Clara
doctor啲老婆死哂, 就算食都唔係偷食
13 同 Clara 磨豆腐
clara同緊me
新tardis同heaven sent d 水晶(?)有d似
但係細部咗好多
內龍冇左3層啫
Main Console細咗姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞