(召集Lihkg Whovian)Doctor Who

994 回覆
14 Like 3 Dislike
講到咁差反而有興趣Hatewatch S11
無睇但見到UNIT無撚左係咩玩法
脫歐搞到無錢比人cut咗
明明係under UN
咁成個black archive搬得去邊
佢call唔到UNIT都算, 唔明仲咩要寫到俾人CUT咗, 同埋我覺得doctor邊會打1083架, 緊係直接打俾kate或者osgood,
本來仲希望佢會call captain jack
Black archive 啲野俾政府攞去拍賣
所以俾間軍火工司攞咗支laser
同埋Doctor 係直接打俾UNIT
點知飛咗去服務熱線
我估係英國branch cut咗啫
明明Doctor有Kate電話
同埋kate成日都唔好老脾, 以13E耶穌咁嘅性格覺得佢會搵osgood多啲
Kate算好脾氣啦
9,10嗰陣個首相
kate如果搞得掂嘅10+11+12就唔使整咗兩個盒嚟制衡kate同zygon, 仲要kate係已經中咗10幾次伏
官方fb page依家出嘅每個po俾人留言插故事差/人物多/PC過火, 真係唔知BBC點拆
12th第一季之後一直download咗但冇意慾去睇..
闊別Doctor三年之後啱啱binge-watch完
12th最後一季同13rd第一季
當我終於開始中意12th時佢就
13rd就好正
故事都終於回復水準以上
兩日就睇完s11
之後就發現...屌又gap year!?又要等到2020
仲發現Doctor Who Experience竟然執咗!!??
今年第一次去英國仲諗住落實㗎

P.S. 11st is my doctor
DW Experience都執咗幾耐吓
我覺得S11得速遞佬嗰集係正, 其次係獵巫同青蛙, 其他都講得上難睇
個人認為S3同S10都算悶架啦, 點知低處未算低
睇依度同gallifreybase個反應都好兩極
好多fans喪屌
但大眾反應好好多
起碼rating由3.xm去返5-6m
冇掂過DW三年嘛
我係一個左膠底嘅本土右膠
所以你最唔中意嘅overhanded Rosa我超中意

S11除咗finale真係好唔finale同沙漠、蜘蛛兩集我麻麻之外我都幾中意
起碼much better than post Clara-Moffat
咁同你真係完全相反
因為clara同11仔/12叔啲互動真係好好j,even啲人話係clara who嘅s9
比起s11啲2個力架似搭順風tardis多過companions,clara真係算好
阿爺個角色討好,但同13E啲互動都係差啲,13E仲要成日提住fam fam fam,真係fam嘅唔使成日提啲人都明架啦,荒死人唔記得佢掉低佢真點family嘅外父外母喺美國
其實reddit同fb都係55開
但係55開對一套咁remarkable嘅劇嚟講已經算差
咪話clara死咗之後
不過都係Amy Rory最好
Mate, it’s been flopped for more than a couple of years now
It wasn’t remarkable for a while, at least ratings-wise
睇漏咗個post字
有時睇住clara對住11仔嗰陣好似含春咁,到咗12叔就變咗睇住自己老豆咁真係好好笑
講開請問DW Experience執咗之後仲有冇乜Whovians好去處推薦,年中去英國
見到London 有個fans開嘅museum...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞