歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (190) 一隻手掌拍唔響

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
炒賣風氣係唔好,
不過只係競價既市場都唔見得好健康
人地賣得貴所以貴唔出咪佢自己揀既,
你指定想要官方價既咪去toyc 捕住囉,
但呢d 成本黎 有人選擇畀錢去煩少d遮,
真係炒果d 反而係買完拎上網轉賣既仆街
其實呢度唔似出面fb谷唔傾向價格討論
先前無數次有生人傾價錢攪到成日火藥味
所以大家反應大啲唔使太介意
係有心砌模型都歡迎入嚟

只可以話真係笨大模型太平
你有噴油都知油工具貴模型好多
如果你接觸下其他模型廠個價
玩下補品改件個啲就會覺得呢一百幾十真係零頭
唔值得起度日日講邊度平幾多錢先正常
同埋真係冇邊隻笨大通販會絕版
等下一定再出
其實你有無諗過所謂既炒風問題係來自代理

你睇30ms 呢個水平一開始都可以炒,而家d 貨正常返完全無人買要劈

模型呢d 半奢侈品價格不嬲都好受貨源影響

我都唔會怪d 鋪頭加價(唔知幾時開始加價都唔比已經會用個炒字)

最多遲入玩少陣

當然我玩開果d 模型完全無呢個問題
個人認為價錢問題係po名嗰句
一隻手掌拍唔響
最慘係成個市場都扭曲曬
由代理舖頭到買家都有問題
仲要係完全無解決方法
想玩第一時間有得玩
一係成日mon住開訂一係唔好睇價錢
接受唔到真係直接放棄唔玩嗰個牌子仲好
真係最好就眼界擴闊點
呢個世界好多野玩
睇得出巴打都有心砌

砌到咁一定唔會急買

rg god由一開始全城瘋搶變到而家一街都係
好治癒
都唔係架
對上幾次番貨都清得好快
This is tamiya幾時都話佢一日未執,笨大已經無可能係業界第一
下一盒一定更精彩,係咪呀福仔
好耐無掂過啲模型油 幫公司印嘢身痕攞咗件嚟油,耐無油嘢可唔可以叫自己新手

新手第一次滲線 加深刻線 水貼 消光 xf1+gundam marker畫眼/細微位
消光罐都幾難控制
靚呀
但消光噴罐某程度上仲好用過用噴筆噴
第一次玩好難控 㩒落去有feel 但又好似唔見射左落件零件到 可能距離太遠

天下武功 無堅不破 唯快不破
好神奇雖然超舊
好多parts背面係似手雕岩岩巉巉
啲分模線又大條刮完圓形會變咗蛋形
雖然全部嘢都唔係好sharp
但組合度仲係好好炒埋一碟呃得下人
打手到
https://amzn.asia/d/hCb2oGw
一口氣裝48支, 成盒攝入架邊
你幾時變左哈姆太郎
你玩個啲只存在劈價 仲要劈到跌穿招股價
真係睇下幾時冇舖入
買玩具仲要睇價錢就真係唔好玩
如果要睇住價錢黎玩既 自己經濟能力都唔太好
一係唔好玩 一係get a better job
利申:每個月至少買3-4千蚊模型
想問下師兄其實用av油上色由底灰到顏色到水貼到滲線到消光嘅順序應該係點?
笨大啲玩具一百幾十有幾貴
咁都嫌貴既建議睇下其他廠啲價
其他廠啲模型有時我見到個價都要諗諗
但笨大真係平到合埋眼唔洗諗 比錢就得
代理下下啲貨多到水浸咪唔會炒囉
法國只要block 左一個人,就會嘈少啲交
你咪寫哂出黎囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞