歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (190) 一隻手掌拍唔響

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
大堆頭就諗住有視覺衝擊
諗起阿冠軍哥
又咁講,寬度超過限制唔畀佢參賽,合理冇得拗。
但高度賽會自己唔set限制,先至嚟話人地130cm高得濟唔玩得,就係搬龍門啦

而且賽會又唔知參賽者件作品啲配重係點,憑咩話佢企唔穩先?

配重做得唔好,SD夜鶯咁嘅比例一樣可以企唔穩瞓落隔離。配重做得好,底:高比例1:3真係no big deal喎

真係驚佢冧落嚟責到其他作品,咪安排佢放係corner位囉,或者將佢放地下唔放枱面,都仲係驚咪加塊透明膠板分隔佢同其他作品囉,其實大把方法處理。
家陣人地方丈咁大支野出到聲
DQ你就DQ你 家陣作下理由等你好落台
你再嘈既門口都唔比你入
一陣要你做埋台灣模型圈過街老鼠
利申:以前睇mr.joe就覺得依條友超自大同囂張 感觀上極討厭 再經過之前043同砌理事件 我相信佢係白卡人士
所以我一開波就話,用「賽會有最終裁決權」呢招大絕嚟講,就冇乜意思。
就係自己理虧先要搬呢個出嚟DQ人

想問下有無巴打砌MG既EXIA?

砌完後多左件E12既件出黎,係說明書搵左勁耐後佢話可以用B14隻剎那人仔睇下鍾意邊款就display邊款?但我睇唔出呢件到底係咩黎想問下有無人知?
人地同冠軍哥咁fd
上次前文後理都唔知就盲撐冠軍哥
我諗唔需要再講啲咩
陰鳩公
個模detail冇哂
真係睇唔出
b社都唔知做咩鳩
說明書又唔講,
啪埋一齊玩畀你睇既相又唔影一張
果粒野又柒,
以前都仲見到halo個頭,現在成粒唔知咩柒黎
Bandai自己啲水貼真係好撚廢
唔敢再上軟化劑
有冇巴打用過 AK / AV 果 D 底漆噴罐?
其實係咪水性黎 ? 咁撚臭既
狗屋水貼表示...

唔想用貼紙
試下yt個做法又唔難整
諗緊整唔整埋隻角
想問下如果有時眼大睇過龍剪到件零件水口白左,用麥克筆油番遮唔遮得住佢?

po下過程圖推一推,希望有巴打解答
巴打係點樣洗筆同用咩抹支筆
係咪會浸落清洗用嘅溶液(水/酒精/thinner乜都好)之後係咁壓啲筆毛
又唔會定期用brush conditioner
然後洗完又就咁用紙巾抹乾
當完成了
歷時玩咗8個月龜速製作
2邊腳甲滲裂咗我已經當睇唔到

個堆牛油炮齋睇都已經想放棄
第一次用鑽石粉打磨工具,真係不得了
無壓筆毛咁癲
平時油緊洗筆個時就掃杯邊再用紙巾吸走多餘水,油完收筆就用布抺,如果見仲有啲顏色痴係上面先用少少力抺走去
但我冇用conditioner就真,依家用番仲救唔救到支筆
其實我唔建議用紙巾, 因為我覺得你講嘅油粒其實係紙巾上面啲碎屑
我用海綿吸的, 小學雞水彩盒嗰舊用嚟濕水掟鳩啲friend嗰舊
conditioner用完返好啲嘅, 起碼筆頭易啲keep著尖唔係散開
米蕾娜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞