歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (190) 一隻手掌拍唔響

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
呢單真係ON9
明明人地咁有心機疊多個場景
最勁係成班on9仔護航
聖上講乜都啱
唔識欣賞
唔通我唔識欣賞畢加索 又話果幅垃圾咩
一陣畀方丈噴埋你點算,
直接網路人格死亡都有份,
一個唔該做埋模型圈子過街老鼠,
點都支持方丈啦

一樣還一樣,我都覺得唔錯
問題係人地限制左你個size 你為左合格就將個作品打直都參賽
係比你搵到漏洞啦而家,但為咩姐?
姐係好似明明人地機娘比賽,你夾硬搵埋部高達整個兔仔坐就話係佢機娘要參賽咁

補返張圖
佢咁做個idea唔錯既

不過我係佢隔離個作品會好撚淆咁高既野個承托位好似好細

如果大會用危害到其他參賽作品做理由 又真係吹佢唔脹
拿,個人理解
佢用緊唔同既物料去重構緊一架履帶車

打橫張圖前面個樣

係咪果上面張圖叫Ripsaw既戰車有D神似呢
隻鸚鵡應該唔係隻入作品入面掛,應該係佢張枱D野黎

補色地獄
我完全睇唔明呢舊咩嚟
第一次砌艦,好玩

我frd俾咗把虎爪我唔知係咪右手剪關係啲白化仲多過我以前用嗰把123
所以我先問下有冇左手剪
真……我都睇唔明
不過凡係藝術創作都會係咁
如果個作者係nobody, 件作品又難明,就會畀人屌到撻頭
但如果件作品係出自啲有名氣嘅創作者,就一定會有人吹奏件嘢意境高
文學作品如是,模型作品如是
我連應該打直定打橫睇都搞唔清
本身單野就係
個比賽有長闊呎吋限但冇限高
呢個人既未完成作品打直放黎走法律罅

所以件野應該係打橫張相咁睇而唔係柱狀咁睇
想問下Windsor series 7支1號筆,近排發覺個筆頭零零舍舍有一條毛突左出黎,一用耐少少,支筆開始乾就會有粒好細既油積係到,係咪正常架
又唔係成日都會有油積係到,但間唔時就要特登用手指摵走佢都幾唔方便,如果剪走佢會唔會出事
如果係咁,我覺得賽會其實唔夠理據唔畀佢參賽噃。

如果賽會下下都用「賽會有最終裁決權」呢招大絕嚟講,咁就冇乜意思啦。又係賽會自己唔設高度限制嘅,依家嚟怪參賽者?

香港都試過搞科幻模型比賽不設高度限制,有作品剝劍高到頂住工廈單位嘅天花板添啦,咪一樣可以參賽display

參賽者要走精面打直擺嚟過作品尺寸嗰關,咪參賽Display同評分時都要打直擺囉,冇問題個喎,評判咪按打直擺嘅情況嚟畀分囉。評判畀佢低分一回事,合唔合參賽資格係另一回事嘛。

btw, 雖然件嘢打橫睇我都係睇唔明
btw
呢d 比賽多數係交件為準
個case又好似未交件

唔知主辦有咩理據又搶口話人垃圾
DQ佢個理由好似就係佢不穩陣

咁高既野但base咁窄好難令人唔擔心 整到人地作品真係多得佢唔少

人地一早講咗唔比玩

條友就自己走灰色地帶打直放

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞