去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節

1001 回覆
3108 Like 32 Dislike
Lm
高質po LM
果度啲人會叫佢地介紹朋友參加課程
當係比自己既挑戰
唔係同佢好熟都會比佢sell

利申 比人sell 過
留名
佢會用心理學去包裝但係俾啲心理醫生屌足咁多年完全唔撚關事
Lm
Lm
Lm
LM

樓主同朋友本身咩關係,宜家又咩關係?
靠時間喳
所謂洗腦其實就係用時間不停對你repeat 又repeat d bullshit
留名先 想知
還人情上過1個星期
學既係老母係女人既野 係人都知
全程係咁踏低你 比負能量你
好多人喊晒口
迫鳩你分享自己軟弱個面
總次就打巢你 跟手做救世sale課程
lm
舊公司個上司試過威迫利誘都比我推左,佢想透露話個課程有幾好,但又唔講得細節,不過d組員每日互 send 鼓勵 msg 坐隔離都覺得好煩。玩過大學 ocamp 根本兩者似模似樣,好難落搭。

當你講晒自己心底最秘密,最自卑,最無助既野比唔識既人知,你以為可以打破大家隔膜,其實只係比人有機可乘,利用你既弱點加以控制。見住d人衝完一排變番死狗完全唔意外,因為現實同課程內營造d環境根本完全唔一樣。講到尾,你無錢再報 course,無利用價值就無人會再睬你,到時先發覺自己只係一個 on9 仔。

總之,自己既秘密,弱點,要好好守護,唔好隨便同人分享。
搵社工 或者counsellor 傾心事好過啦
性交轉運
Lm
如果真係有用嘅話 其實真係唔貴
正,留名學習洗腦方法,保護自己

我都曾經上過亮碧思比人洗腦,自問都差啲仆街,好彩堅守到話自己無帶錢無帶卡,但最後都係借左錢比朋友到今日都未拎翻

真係經一事長一智,畢業一出黎就預到呢啲事,令我之後做野都小心左好多
如果純粹想入去攬女,唔值
好多人入去其實係其他目的嘅,咁就另計
屌我仲記得10幾年前上過呢啲野,比老母迫,不過佢比哂錢我無所謂照去不過身邊又有人真係上完呢啲課程同屋企人修補左關係
不過對我就無用
可以食埋?
10幾個鐘,但係成個course得幾差嘢
都算辛苦錢

叫佢地報3萬好過啦
樓主你覺得我會唔會畀人呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞