去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節

1001 回覆
3108 Like 32 Dislike
咁第二個人比人屌完仲有無得上堂?
留名真係好恐怖
HKU啲Hall O咁
push
其實我都認同自己選擇自己應該負責翻
佢呢個example就over左
講到幫人還錢好positive係賺左咁

同埋都幾好奇 有d成日怨天尤人 覺得乜都係人地唔啱又害佢既人 咪好難被洗腦
唉,呢啲課程有左幾十年歷史,一路都有人上又有讀,咁多年唔見你地講,2019年大把人比人洗腦搞事你地當睇唔到。
仲要係好多都係比呢度啲連登仔水左出去。
我覺得呢啲人生課程原本都無咩問題
最賤係佢後期有個任務要拉3個frd入黎
唔做啲人就開始精神折磨你
根本就係傳銷手段
OnL9
呢d課程真係仆街
害撚死人
留名

樓主係咪淨係上到一半?見你寫得好詳細又po晒對話小心被揭穿係25仔
btw覺得樓主好勁,雖然我都完全唔信推銷但都難保入到去會受氣氛同群眾壓力而屈服,樓主唔單止潛入去完全冇受影響,仲好似啲主角咁識睇大局行事
希望樓主可以成功偵查到最後向普羅大眾宣揚真相,令到班利用人地嘅真心洗腦嘅仆街收皮
屌啊,連屋企地址都俾佢哋知埋,好難搞
留名
劉明
呢D洗腦野 有親人中招
真係傻既先會比錢去
做埋D低B野
LM
但如果d frd冇任何利益 又自己貼錢比你上
會唔會係真心想你變好變positive
定其實9成9都有利益關係
講師想舒服 女學員要負自己既責任
lm
你無時間去得晒即係證明你唔係佢地對象

多數比人叫去個啲唔係感情/屋企出問題就係事業出問題。當然都好多保險個啲去識人。

依啲人本身求變一定會肯花時間去。

成個課程有三個階段,第一個係「探索」發現自身問題,第二個「蛻變」改變自己。

其實依兩個環節有啲似細個讀書去個啲畢業訓練營。好玩都有教育意義。

而第三個環節就入主題,要你實踐頭兩節個變化。「傳銷」
去得第三節基本上一定有進步同有得著。
正正依種正面改變佢會洗你腦要所有人幫佢地做推銷吸更多新生。

而且經歷左兩個環節,你身邊會多左好多「好朋友buddy」。當人寂寞孤獨個時,怕無左依種正能量同好友。

自然自願地做一個傳銷工具。 其實個玩法同啲邪教宗教無乜唔同。只係「弟兄姊妹」變左「buddy」

當然,如果大把錢又毒撚二世祖想識下女,擴闊社交圈子係好。其餘普通人其實真係唔好去,特別係意志力薄弱嗰啲。

去到實比人洗腦洗到仆街
留名跟進
因為真係有on9遲到同上上下消失左
呢類野有好多,呢個會唔會入門level,
我見過個同事上完呢類野,玩左幾年,係勁沉迷,玩左幾十萬,佢本身係sales,諗住入學下銷售技巧,捉下d客既心理, 最後上晒林林總總既堂,自己錢又洗晒,又唔見佢生意有起息,但係仲係好positive

咁都好既,如果意識到自己俾人呃鳩左,又洗鳩晒d錢,跳樓都似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞