去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節

1001 回覆
3108 Like 32 Dislike
LM 上過類似課程 又係「朋友」比錢請我去
OK
幫到人有滿足感
留名睇後續
來讓我跟你走
ok
佢個加入過程講到咁仔細,本身無相都會知係邊個啦
老老實實,之前公司全部課程神棍最高階

請咗個所謂導師嚟公司教呢啲

免費

不過第一堂已經同佢互屌,之後走咗

你忍曬都好撚勁
樓主文筆好好 睇到好緊張 好多唔make sense 既地方 但身處現場時未必會抽離到 你好犀利
佢就話遲就係遲,同埋係態度問題,如果承諾左就一定要放棄晒其他野都要做到就係態度。真係痴撚晒線,佢又一直用我冇遵守課堂守則既 – 承諾,不斷話唔可以咁,唔好解釋,解釋就係籍口講大話,完全唔會聽我講,唔會代入人地角度諗,唔會體諒人

其實某啲老細都係咁
自己脾氣唔好屌番你態度差
以前返工都遇過 見證住啲中學生入去上洗腦talk 個head同班所謂嘅導師做show 厄人報啲sup9課程同學校 班牛鬼蛇神有樣睇 一開口就知佢冇乜良心
你去到後面啲堂 就唔淨止同你既‘同學’溝通

佢要你做功課 隔離個組長會聽佢啲組員打電話比佢啲朋友 要求每一個電話都要傾到15分鐘 愈長愈好 愈多野講愈好

佢要求組員 要好positive 咁 分享一啲正能量既事比佢個fd知 同時又要fd 分享返啲開心/唔開心既事

利申:有fd打黎 之後想救佢 同佢上堂

一個fd救到 一個fd救唔到
上左第一階段都未算中毒太深囉
留名
追post
好緊張嘅音樂係咪鄭秀文嘅煞科?
你唔愛得我㗎喎
其實咪好似宗教咁,作為唔夠定力嘅人嘅心靈支柱
只不過宗教可以人畜無害/冇咁大傷害
而呢d 課程就十足邪教咁搵你笨柒利用你
同樣既問題可以apply 係商會教會etc
你唔buy 就唔會去果D場合
去得你就會信果度D人同理念
咁當然,我唔會話好易
好過cold call咯
咁一定唔建議普通人為呢D入去既

自信心低未必
見好唔少人太有自信。。。
幾類人啦
一係你講果D
二係我個frd搵著數
三係真心想做更好,你可以話真心膠
把聲咁撚難聽嘅,聽到心情煩躁不安
lm
陪伴到天邊海角~
樓主寫得超好
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞