去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節

1001 回覆
3108 Like 32 Dislike
財自咗有時間玩呢啲真好
應該定力好夠唔會比人洗到腦
負責任果個logic我睇文字都要睇多次再load一陣先搞得清
現場個氣氛加埋冇時間俾你諗
真係好難保持清醒
留名
我諗佢哋分分鐘用樓主個case黎做分享 話樓主只係一個逃避/冇承諾/乜乜物物嘅loser 係網上share只係失敗者嘅行為 繼續洗其他人腦
佢遲左落堂
守唔到承諾
當佢想講嘢嘅時候 閘停佢
話佢講咩都係藉口
應承左12點落堂 就一定要做到
無論咩原因都係藉口 講大話
同樣貌無關係,入得去而瀨嘢嘅好多都係心靈空虛或者覺得自己人生有好多不如意嘅事,繼而將自己所有私事和盤托出,畀人捉住晒個弱點去洗你腦
睇黎鳩假期又可以偷黎呃點擊廣告流量,開個標準題x個原因,n個動作被洗腦
LM
啲鄉音搞唔掂喎大佬一時回憶慘事 一時要忍笑 人都癲
成日聽人講話上堂表現到會搞破壞既會即時退錢叫你走,唔知真定假
洗唔到我腦
因為我都唔記得老豆老母比左咩承諾我
幾時見過啲總統、政客係上完呢啲「你所講嘅領袖課程」先做到

咁係咪全世界真係上完呢啲「領袖訓練」
學似你講一定有領袖資格

仲有考到車牌係有資格認證
不過你又錯唔哂
「學咗車」唔一定會揸
因為你剩係學咗車
未考到車牌所以係「無得揸」

睇閣下邏輯思維都有問題
更加令人覺得「上得呢啲課程」
都係
LM
lm
職員您好
之前fg 第一份工間公司嘅老細同高層都係人生導師
自然就將呢d洗腦技巧帶入公司
一入職就問我童年係點
話因為我父母問題搞到我咁內向
不停踩低我
之後下一步就用「我地想幫你」嚟控制我
想我好似佢地咁positive同上佢地d堂
頂唔順辭咗職
走前我忍唔住同我上司講唔係每個人都要成為你口中所講嘅人
我有我獨特性 自己亦生活得好自在
你地冇參與我成長過程就唔好批評我父母
仲有 佢地好鐘意講吸引力法則
覺得自己可以control哂所有野都幾好笑
放心,今晚我一定見你地,一定繼續記錄同揭穿你地!
好奇問吓
就你感覺或者觀察
水你繼續去報課程果班舊生
究竟係真係比人洗哂腦冇思考果隻
定話係有幾分醒,純粹想賺佣呢
支持樓主,睇到有啲心寒

樓主好人一世平安呀咪自爆
支持樓主
我覺得呢啲洗腦唔關學歷事低學歷嘅可能咩都唔識跟住俾人洗腦,高學歷嘅以為自己識得抵抗放低咗戒心跟住俾人洗腦所以最主要我覺得都係當下精神狀態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞