去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節

1001 回覆
3108 Like 32 Dislike
Baby 我愛你
樓主,一班有幾多人上㗎?
無話唔得,都係睇人
辛苦你啦,不過有乜所謂揭唔揭穿,呢個社會總有啲人做唔同位置,揭穿左換個包裝又有一大班人中招,總有啲人靠剝削生存,總有啲人靠圍爐搵認同感存在感,睇開啲啦
人哋整合資料,拍片上網講解,可以得到啲乜

仆街得過呢啲,收人四千五千蚊講廢話課程
保險界充斥住呢啲洗腦堂
一個叫一個咁叫人去上 要搵目標
上完就會知自己要乜

都痴撚線

利申:非保險9,但比做保險既朋友叫過去上
講埋咩冇利益衝突 的確係冇嘅
但係佢地個所謂領袖訓練
啲所謂教練會逼尻啲人去搵人上堂
佢地係有團隊target要追 所以一定要搵人 你估冇依啲野啲人重會咁撚落力去搵人咩
大條道理話 你連搵人上堂都做到嘅話 有咩enrollment係會做唔到?
咪又係講埋啲所謂團隊目標要你幫手贏
逼你要負責任咁
利申 識人上過 佢都有同我分享番 聽完真係笑出聲
好彩提一提你,你都醒水

咪白白為他人作嫁衣裳呀

就算9:1 分紅,你9佢1都唔撚好應承

呢度實有人肯無私幫你出片,唔為錢唔為呃click rate
樓主個post救咗我我又係最近有個朋友俾人呃咗入呢啲邪教 我完全唔知可以點幫佢
好好奇究竟佢地落左堂之後
會點樣同其他正常人相處
點都唔會見人就SELL掛
推 我之前都有個friend係咁叫我去 煩到比我屌柒佢再block咗佢
推呀
身邊有朋友比人呃緊 自己都唔知
咁咪好囉
我個frd入晒腦,我俾網上D離教者見証佢睇,佢喊晒咁話我 信外人都唔信佢。
但起碼佢知道說服唔到我跟佢上堂
唔洗小心,因為已經出現左
導師例子2:一個人要老婆生小朋友(但老婆生唔到)。基於結果生小朋友,但老婆生唔到所以你要堅持意向同埋搵方法,其中方法係可以選擇搵第二個人生小朋友。

玩到咁偏自己笠老婆綠帽?唔怪得上完就離婚啦on9
我抑鬱過我明你諗咩
但我相信你當場抑鬱病發一次或分享會時誠實講晒你內心抑鬱諗法後佢地會踢你出會
呢啲分享會係俾正常人講下內心小秘密小遺憾大家拎住對方愧疚感黎做team building,係一種大家揸住大家春袋既關係。 抑鬱症呢啲一啲都唔秘密一啲都唔愧疚坦盪盪一黎就「我想死,世界可以冇我」既sharing team building到條撚
我就係知道,想叫佢咪再去,但佢不斷話我唔信佢諸如此類,我叫埋佢d fd一齊幫手都無用
保險或者有啲sales走去上呢啲其實OK嘅,整到你個人戇戇鳩鳩之後你就會好容易咁sale啲好戇鳩嘅product
好大機會係藤lun瓜瓜lun藤(9估)
LM
諗起男親女愛子華同dodo姐入洗腦課程中伏嗰段
嗰陣細個睇唔知佢影射呢啲洗腦課程
以為笑片先咁寫,點知現實都係咁on9
呢個世界真係分享呃人既post都有人呃樓主
釋放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞