去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節

1001 回覆
3108 Like 32 Dislike
呢D課程由細聽到大,但到而家都聽到有好多人被昆上去,直到有日有個朋友同我講佢讀左個課程,話個課程好好改變左佢,令佢人生好正面積極,搵返人生目標,幫到佢好多,叫我都去上堂聽下,體驗下,我一聽到就知係洗腦課程,佢仲話幫我比埋錢,有咁嘅機會緊係唔放過啦,睇下入面點樣洗人腦,亦公開平時網上好難搵到嘅內容。

我上完個課程,奉勸大家收到朋友呢D“邀請”,千萬唔好去,因為如果你定力唔高,抗壓力唔高,頭腦唔清醒,分析力唔強,就好易比人洗到腦,因為入面黎黎去去都係疲勞轟炸,再利用群眾壓力同埋環境氛圍,催眠慢慢令你跌入佢既圈套,咩圈套?最終就係令你覺得課程非常好,想你比更多既錢去讀佢其他課程,同埋會用催眠方法去令你介紹更多朋友去讀佢D課程,令間公司不斷有收入,但最終收錢只有老闆。
中心有3個核心課程:
基本課程 - 察覺
高級課程 - 突破
領袖行動課程 - 蛻變

而基本課程價錢$4800,一星期上主要既5堂,
星期三至五 7pm-1200am,
星期六10am-1130pm,
星期日 10am-6:30pm。
+
星期一:創新生活面談(任揀時段2小時)
閒日上到12點咁chur 唔洗番工咩第日
呢個課程係Asiaworks 既MAD人生課程。其實仲有好多公司都有一模一樣既課程,而好多媒體都有報導過呢D公司。

即日朋友幫我報左名,第2日有職員打比我,想約我用一個鐘時間做Zoom Interview,實質係初步了解入讀者既性格特性,篩選適唔適合被洗腦。如果係一個對自己前途唔清晰,迷失,冇目標,冇自信,帶有負能量,剛畢業學生,同家人或伴侶關係唔好,應該好符合佢地條件。

而喺呢幾日,我已經網上做左資料搜集,大慨會知佢地想點,但就好難搵到關於課程整個內容,個朋友都唔講,叫我自己去體驗。而我搵到一個討論區,有一班曾被洗腦之後醒覺抽離嘅人分享,原來有唔少大學畢業生,甚至老闆都會去讀。原來佢地講返係因為個講師講中左自身問題,包括性格、與家人、同事關係、金錢等等問題,講師話有方法令佢地變得更好所以當初深信不已,但最後發覺變左幫人地搵錢所以醒覺。

當中產生好多問題:
佢地會用咩方法令人去相信佢地套理論?
點解咁多年都仲有咁多人比錢去讀?
點解讀完既人係咁話好然後又係咁介紹人入去讀?
點解有人讀完後會幫人比錢讀?
入面有冇同學同我一樣其實一早知呢個課程?
想知後續
留名
留名
LM
留名
留名
我之前都試過俾人夾左去類似呢啲人既聚會度好辛苦
星期六仲以為得個半鐘 睇真啲原來十幾個鐘
Strong post leave name
一定的 因為要消耗你體力等你防守鬆懈
聽聞令你唔夠訓繼而精神崩潰係其中一個手段
因為個課程想疲勞轟炸
而個朋友日日車我返屋企,之後我會提到個朋友點解會咁做
D朋友係會出面等"學生"落堂,因為係被導師洗腦要佢地咁做
Lm
Lm
釋放自己
係屋企打機都打唔到咁耐
何況仲要出去
留個名
之前我老婆正正就係去讀依個mad41
讀晒全部課程成兩皮幾三皮
強帖留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞