信用卡討論區(137)呢度唔係CS

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
點解要cut
頭先又打咗去試下
今次都係叫我落分行
原因係新卡未用過要落分行「確認」

我又問佢係咪用過張卡就可以打電話加
佢答係
佢FAQ咁寫

當您使用Apple Pay 時,您仍可賺取+FUN Dollars/Merchant Dollars/yuu積分獎賞。但以恒生信用卡使用Apple Pay交易時使用+FUN Dollars/Merchant Dollars僅適用於指定商戶,您亦可以實體卡進行交易時使用+FUN Dollars/Merchant Dollars。
又留個名先
想問下mmpower 啲現金回贈點check有幾多同點扣嚟用
2023 大貓最紅大折出咗 今年終於有Red同Everymile份玩
但上限本地同海外各300,5k就爆,都要單一交易滿(兌換匯率後)500HKD😮‍💨

Everymile碌海外呢9日可以雙食
俾外幣個part限死咗
唔去旅行嘅話簽10000先回300
如果我網上簽帳但收錢方係海外( 歐元/磅)咁算唔算海外簽帳
可以
應該話千祈唔好係海外商戶但用港幣結算
假設我唔出去旅行
姐係我LOOK 10000蚊本地
我最多都係得300 姐係3%?
呢個HSBC 計喎,冇charge仲有分

相反,係唔計本地商戶嘅外幣交易
係,或者網上外幣交易都計嘅
有多3% 都好
平時食飯都輕鬆 仲要今次有成2個月
嗰promo應該唔計:「合資格海外簽賬」是指(i)於海外進行並附有簽賬存根正本或正式交易紀錄的交易。有關海外交易是根據VISA國際組織、MasterCard Asia/Pacific (Hong Kong) Limited及中國銀聯就相關國家或地區所設定的代碼釐定,(ii)惟非以(a)香港貨幣進行的簽賬及……
promo係兩樣都唔計,不過平時海外商戶港幣計
唔使揀,全部回獎賞錢,自己用app換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞