信用卡討論區(137)呢度唔係CS

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
Agoda應該係咁睇
如果好似上面出‘支付xxxx JPY等值的HKD’ > statement會係HK尾 > statement冇外幣銀碼 = 食唔到外幣簽賬

如果直接寫外幣 > statement會係SG/GB/TH尾... > statement有外幣銀碼 = 食到外幣簽賬
提嚟托咩,香港人咁易申請咩,就算GT都要個人過咗外地/有外國地址
一係就畀錢人搞,但又有幾多人肯?
完全睇唔明樓上條Link張卡回贈率係幾多
俾人盜用果陣個額可以大啲
可以碌多啲等自己搞唔掂要借錢找卡數
人地aim香港市場如果一般香港人申請唔到提黎做乜
定係你講得出邊張美國信用卡(唔計hsbc)可以冇當地地址同ssn都申請到?
申請咗HSBC VS同埋MM POWER
諗緊類別點揀好
mmpower
你鍾意起指定實體店度排隊比錢,
咪mmpower囉

仲撚落後過支那寶
迎新碌$1000送$1500
碌完就收返埋張卡

屌佢老母,得1個月時間碌,
上星期初批卡,今日都未收到卡,
揀cat又要等幾日,得返2個幾星期碌
碌一千有幾難呀

原來waku同red都係去到6月30?
冇留意
等7月1日
見連登仔咁吹奏cash dollar,
可能7月1日開始Red同wakuwaku改回cash dollar
mm power 唔可以用黎找卡數其實好唔方便
除非你成日去個堆指定商店
咁cash dollar又未算好難用
一田惠康百老匯豐澤萬寧應該點都接觸到
除非儲到幾千蚊
不過換部電話都用晒
其實都好多商戶
不過真係會洗多左錢
惠康 萬寧 u記嗰啲都大路嘅
不過要同職員講 無得自助有啲煩
請教下各位ching邊個平台額外迎新最易拎到
(遲就預咗,最驚係拎唔到)
今日先的起心肝想申請張mmpower但又心急想7月用卡
見里先生同人妖個額外迎新都完咗
見到得返moneyhero/hkcash rebate/moneysmart/hongkong card
前兩者好似都係同一間嘢嚟,出名好多苦主
後兩者有冇Ching試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞