信用卡討論區(137)呢度唔係CS

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
香港要搞itin同當地地址整到既卡係有既
極煩囉而且都要比d錢,要唔係就親自飛去整
然後講回贈就仲搞笑,美國卡唔講特定情況,邊個會比香港卡回贈高

我冇去過美國亦冇綠卡,我確實有一張美國既銀行信用卡
但除非綁美國卡先買到,唔係我幾乎諗唔到有乜情況要用
唔係喎!我嗰張提款卡係喺信用卡機(唔係易辦事機,易辦事機同信用卡機唔兼容)都可以經銀聯扣錢嘅
恒生嘅話我睇過,佢張debit card有自己嘅戶口嘅,唔係完全link落儲畜戶口到
恆生卡銀聯閃付

呢個只可以拍卡,冇csv畀你上網買嘢
citi debit都係咁,16位數綁埋提款功能,但張卡有冇寫埋戶口號碼就唔肯定
戶口號碼應該要ebaning先搵到
不過而家好似冇得申請
睇下落分行攞form 有冇
終於有人明我講咩
咩卡黎?
不過就算有美國地址itin好似都好難申請
原來係咁,我今晚打去銀行核實下
但係CVV又喺邊?同埋卡主姓名都冇寫喺張卡上面。
香港d銀聯atm卡應該冇cvv
你想用debit卡咪用hsbc/citi果張 master debit囉
同埋呢個信用卡po係問debit card做乜
對唔住,原來張卡上面有我個名嘅
不過我張恒生提款卡上面印嘅係(黑色小字) XXXXXX (白色凸印大字) XXX XXXXXX XXX (白色凸印小字) X ,請問點抽取出16位銀聯卡號出來?
同埋CVV印喺邊到?我搵唔到
因為debit card同信用卡都係用緊同一個支付系統,再加上連登宜家並冇活躍嘅debit card討論貼,我咪借版問囉!
銀行同銀聯完全唔做宣傳

而家啲人出街都唔帶提款卡
你咁都有用過先係好嘢
你唔覺得中額消費碌卡最方便,正如小額消費用八達通最方便咩?
渣兜信用卡FPS嗰10萬蚊睇嚟唔會繼續

佢畀你拍卡唔代表畀完整debit card功能你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞