信用卡討論區(137)呢度唔係CS

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
宜家實體信用卡支唔支持嘟落手機消費㗎?(用過實體八達通卡網上買嘢畀錢嘅應該明我講咩)我頭先唔小心將咗張提款卡擺落手機附近,手機竟然彈出咗提示,問我要開咩app,即係代表手機係感應到我張提款卡嘅。
唔覺
得八達通先用緊呢種方法
八達通卡應該淘汰啦!支持debit card全面取代八達通
如果你話手機支付(特別係P2P)嘅話,咪本地用PayMe,大陸用支付寶微信支付,海外用Apple Pay Google Pay,網上用PayPal囉,都唔會係八達通啦!
我唔知點張張恒生銀聯提款卡擺落Google Pay同PayPal,因為我唔知16位卡號喺邊到,亦喺卡上面搵唔到CVV
你不如打上去恆生問下啦
Google pay都唔支援銀聯
你睇下Google pay participating bank就明。 銀聯提款卡唔係銀聯卡嚟,你平時俾錢係透過銀聯閃付喺要密碼,只可以喺實體鋪頭用,網上喺用唔到
即係話由黑色小字到白色凸印小字先係完整嘅提款卡號?定係話張卡上面其實係16位銀聯卡號+3位CVV嘅?
咁有咩手機wallet支援銀聯?PayPal?
同埋大陸版支付寶都幾好笑,境內卡淨係支援銀聯,反而境外卡唔支援銀聯。
都唔知銀聯國際玩乜嘢,全世界都係16位,得銀聯國際用19位(大陸銀聯都係16位嘅)。
如果個網站support apple pay, 唔知咁樣用提款卡俾唔俾到錢
apple pay可以
我用三星手機㗎!
唔好搞多野
求其申請張mox 就得啦
個po講明唔傾中資嘢

加埋啲全形標點睇到打冷震
咪撚再答條傻閪啦
唔會啦~通常都extend 架啦
大行都係咁, 到之後果日就會有update extend…
首先要加到張咭入apple pay

依家要喺mobile app整
但ATM card佢無add to wallet嗰個button
岔開咁講,點解雙系統卡宜家喺香港會絕晒跡?明明不知幾方便。
恆生以前都唔俾張spending card 入wallet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞