信用卡討論區(137)呢度唔係CS

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
等下一輪人妖做啦
我宜家係恆生銀行嘅,想申請張debit card,請問宜家恒生銀行有咩debit card卡種揀?
請睇本po副標題
spending card, 落分行睇下有無form 攞
有冇人有東亞cut卡嘅經驗?又要填form又要親身落分行係咩回事,煩到癲
不嬲都係咁,最on9係東亞
果浸gay味 就咁都聞到
另一問題
我張恒生銀行嘅銀聯提款卡卡面上面得所屬嘅儲畜戶口號碼(12位),冇邊配到信用卡號碼(16位),結果淨係可以喺實體商戶畀錢,網上商戶唔得。
請問其他銀行嘅銀聯提款卡有冇同樣情況?
提款卡不是信用卡
唔係,有啲銀行嘅提款卡係有16位嘅信用卡號碼,完全可以當debit card使嘅
咁點解提款卡喺實體商戶又可以碌來畀錢嘅?
恆生無呀

想要用debit card 開間虛銀啦
mox, za, livi, welab 都有
嗰個係易辦事
聽tg group講,有啲銀行將個人儲畜戶口嘅ATM card同debit card二合一咗,同一張卡上面會同時有12位同16位號碼,有冇呢回事?
其實講緊debit card link左提款戶口做埋提款卡
就算恒生都得,你申請加埋入去咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞