信用卡討論區(137)呢度唔係CS

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
收到感激
咁你咪自相矛盾咗囉
比疫情前已經易咗好多
咁樣你唔係apple to apple喎

何況宜家就算HK express都做唔到2000蚊
btw森林係咩sorry 唔熟呢啲名
Amazon
sorry無知嘅少年
邊d位著數就做d咩有咩矛盾
我啱啱求其search 9月東京香港航空都係2200未連行李
加埋咪近3000
但換機票都有700幾800蚊稅 即係都2800
(仲要完全搵唔到有得換)

係唔apple to apple㗎
不過以結果論 起碼都係去到個目的地
宜家都太少位放 多啦下嘛
如果宜家都換唔到真係唔知幾時換到
加埋行李公平D喎,咪近$4000囉

所以咪話儲住再睇

講咁多都係純粹想指出張張卡個rate唔同,唔可以一概而論,唔認同佢話用非里數卡換里數會冇咁抵
咁一定係用CX比較返架啦
香港航空好似連電視同熱餐都無

都係果句,儲RC係手,用途多的是
大貓食哂promote都贏哂里數卡啦
一方面話邊個抵D換邊個,另一方面只用里數卡換里數

用非里數卡換里數係唔抵呢個上面已經講過,唔再重覆啦,你覺得抵D咪抵D
行李邊有咁貴 單程都係幾百蚊啫夾埋先3000

講真飛邊間/咩class好睇你本身搭開咩
如果平時都肯搭廉航經濟倉嘅
見到里數抵好多而走去換business class
其實只係創造消費

我唔反對儲住RC備用
我自己都準備會兌啲里數換程遠途嘅
(順手清埋之前儲落嘅里數)

我都唔認同用非里數卡換里數冇咁抵呀
我直程唔建議用里數卡添
睇你係覺得有得飛重要啲
定係電視同熱餐重要啲

儲RC就實無死耐唔耐又有promo
我意思係當你有100RC係手(已經唔駛再理RC點得黎,可能係經PAYME可能係食飯可能係繳費)
我用EM卡可以換2000里梗係用黎換里數
RED卡係手只可換1000里就冇咁抵
就係我講既邊個抵D用邊個
如果有所謂特別PROMOTE既RED卡都可以換到1500里我都會用RED卡換

里數卡完全係冇咁抵,仲俾佢限住點用
通常幾耐有PROMOTE換里數?
我都有少少可以等下先換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞