[前途定錢途]巴塞隆拿球迷討論區 (212)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
越諗越仆街,宜家連psg點比錢都唔知就走人
變相罷訓

買唔到咪唔比人工加罰錢
成年冇得踢波雪到硬晒
走左了,終於可以講

仆街死啦尼馬

咩走左?
NEYMAR WEEK: Neymar will say a final farewell to his Barcelona team-mates today ahead of his move to PSG, according to @Tanziloic.

快 躝 走

有咩資格搞farewell

pm左你

覆ed
到底要幾垃圾先可以做到咁25?
MD:
Robert (Barcelona Sporting Director) wants to sign Ousmane Dembélé as Neymar's replacement.
CONFIRMATION. FCB has reported that Neymar have been dismissed of the companions. Valverde has given him permission to meet the future
CONFIRMATION. FCB has reported that Neymar have been dismissed of the companions. Valverde has given him permission to meet the future

你班友又係到靠屈
高層點用220m點買水貨呢
高層點用220m買水貨呢
唔過去巴黎 我叫咁多位一聲細佬

唔知真定假
鈀唔會笠水唔比掛
鈀唔會笠水唔比掛

一俾即刻大把手尾跟
from hupu,點解release clause 買尼馬關西班牙足協事

很多人都爭論錯一件事了,若是PSG或尼馬真的是要以付違約金的方式解約的話,那收受付款的對象不是巴塞,而是西甲。昨天每日體育報有一篇報導有清楚的說明,尼馬或尼馬的代表必須將錢繳到西甲聯盟,而且西甲聯盟還說因為這筆錢數目太大,所以要繳交到馬德里本部,不能在巴塞羅那分部繳交。當前繳交完畢後,巴塞和尼馬就解約成功了,巴塞沒有什麼傳真機或負責人請假的運作空間。所以現在才有西甲說要審查什麼...等等的,因為收受和繳交違約金的單位,不是巴塞而是西甲聯盟。

並且今年西甲聯盟這也不是第一件違約金買人的案例,還有另一個爭議案例。馬體會要買sevillista 的Vitolo,因為轉會禁令,所以請Las Palmas幫忙先以違約金買人,1月份時再由Las Palmas轉會馬體會,這個案例都已經以違約金方是在西甲聯盟辦理完成了。

http://www.sport.es/es/noticias/barca/liga-tiene-punto-dispositivo-para-recibir-los-222-millones-clausula-neymar-6202190

唔知真定假

好撚肉酸呀屌,都拎撚左幾千萬簽名費啦仆街
尼馬今次唔走 真係球會球迷上上下下季初屌到季尾 再屌到走
一日未出official都唔撚信 日日都話done deal

唔知真定假

好撚肉酸呀屌,都拎撚左幾千萬簽名費啦仆街

全個球壇睇清佢同老豆既人格
笑死全世界
你話走,一係出release clause,如果唔係即係罷訓
諗返轉頭兩億放屁馬真係好蝕
佢係衰格 但喺佢個位置真係冇人勁過佢
仲要咁後生 依加所有big name轉會都億億聲
真係好dup春
真係好dup春

鬼叫佢貪錢
真係好dup春

依啲反骨25仔見一次眼冤一次
當送走個瘟神唔肉赤
真係好dup春

佢自己都想走 留嚟有咩意思

之前都覺得可惜 依家真係不了 個死人格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞