有冇人係最近三幾年買咗樓,依家又想換樓?

581 回覆
302 Like 76 Dislike
我都係直接兩房, 唔洗考慮咁多野, 將來生左都係有地方
咪就係
落手落腳做啦
唔願做就咪撚生啦
Part time 老豆老母?
唔知有呢個犧牲就戴套啦
好on9
其實留筆現金俾細路仔好過(假設租完樓都有錢儲到)
儲筆錢俾自己老左入老人院
買唔買樓留俾下一代去決定
我買左兩房,後悔無買三房
3房太多啦
我依家大兩房, 夠用啦
無辦法,再買大啲個利息都夠租樓,同埋自己層樓跌咗,賣左佢換間大啲呢件事本身就唔合理
買多間好易者 唔夠錢問銀行借就得
其實睇你屋企有幾多人住
2個人可以住1房
3-4個住2房
5個以上就3房或再大啲
我自己咁覺得
移民比外國人小朋友打 欺凌同叫你Ching Chong fuck back to China?

如果唔係有機會比人用國安大法拉既就唔建議移民
如果你叫黃之鋒或者之前係連登鳩up過就無計 一定要走
未計供利息
你層樓跌
度度d 樓都跌
你層樓升
度度d 樓都升
想換就幾時都可以換架啦
兩個人住架咋, 1間做衣帽間或者gaming 生左就變bb房咁
不過無咁快入伙 仲起緊
其實真係2房先夠住
1房只可以當工作室用
係咪上錯論壇呀
上公屋撚集中地問呢d野
你期望咩答案

1. 就快樓爆
2. 移民好過
3. 公屋人生贏家
咁極端就唔好了 差兩三萬純粹交多咗稅就可以諗諗
On9啦,了解清楚能力先移民有野唔岩?
無能力為啖氣走去移,去到整打邊爐餸餐廳,留黎比連登笑?到時又兜無錢學咩人移民,我屌你老母啦,有錢洗撚移民,中意住邊都得啦
未諗清楚前唔應該生,未諗清楚就移民更加唔應該生,去人國家做支那人好睇咩?香港人移民過到去,我見到搵到下果啲都係做啲搵返香港人笨7既野多
淨係識掉低一句叫人移民,人地問多兩句其實自己都答唔到就屌返人「橋就我諗」,冷氣軍師想睇下過到去仆街就真啦
標準答案:自住唔怕
現時一間主人房,一間雜物房要放兩架單車

如果第時真係有小朋友就好頭痛。三房就無呢個煩惱
不過你同時買左柏傲莊三房仲貼哂圖嘛
雖然認同你講既嘢,唔洗咁急換樓,地點大細你未必真係而家就清楚
但係你個利申就唔好講half truth 俾個false signal 人啦
支持生仔
齊齊共享中國人礦榮耀
你有冇少少錢
不如冷靜下睇清楚啲先啦先生
呢個post我有邊隻字叫人生仔就要移民啊?
你做咩對號入座姐

我叫人唔好靠晒工人得閒就塞俾自己老豆老母湊啊
你生得個仔出嚟唔洗對唔洗照顧?
個撚個咇個仔出嚟教又唔識教
湊又唔想湊
咩都俾晒工人
跟住全家去到外國都要想要個工人跟埋去
就係連呢啲犧牲都做唔到
喺維持到生活既前提下係咪應該俾返啲愛俾個細路啊
一味就係鬥搵幾多錢
俾你做到月球
但你忙到冇時間見過個仔
你覺得有冇問題?
啱啊錢好重要㗎
俾你搵得十萬就想要廿萬㗎啦
永遠唔會搵得夠

你咁敏感一講到移民就起晒鋼
冷靜啲啦
冇人迫你移民㗎
你咁燥底對小朋友唔好㗎乖啦
喺香港就俾中國人歧視
屌一樣
當年買諗住自住
點知依家過左3年想換大d
間野跌左40萬
依家賣就計計埋埋要蝕60萬
點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞