有冇人係最近三幾年買咗樓,依家又想換樓?

581 回覆
302 Like 76 Dislike
你有冇人性㗎
咁嘅大話你都講得出 我對人性感到失望
可摸以比多幾千負評黎

其實點解你地咁憎警察
https://lih.kg/3389101
呢啲只apply to 供滿咗
而家講得近三幾年買樓,都係班80尾90頭啦
我不嬲都好反對入外奴,明明係班仆街唔肯加人工先請唔到人,樓價升對香港一對係好處多過壞處
早個十幾年,每年有幾多人同你地一樣講咁嘅說話,害左幾多人
你咁講真話

人係好奇怪,明知香港冇前景都要用30 年供層樓
但如果個小朋友將來讀國際學校,咁校晤校網已經唔係問題,肯俾錢交學費就得。
珍,我都想賣咗佢換層大啲,最近股票贏咗 5球,想買大一房
樓上已經討論過
你可以睇返樓上
唔係咁簡單架葉師傅
只要兩公婆捨得俾一個月一萬蚊學費就得,依家8,90後兩公婆搵得多既人都係送仔女入國際學校,去到小朋友咁上下大,全家移民走或送個仔女去外國讀書。
樓上有巴打講大西北得哈囉一間中小學國際學校
哈囉我諗唔係你講個價位

一個月一萬,一年12萬,仲未計其他雜費
兩個小朋友就再double
假設我咁易比得出黎就唔駛考慮由市區搬入新界啦
直接係市區換三房仲好
唔通真係好鍾意遊車河咩
嗰陣係行八運 旺地產
而家係行九運 你話呢
九運旺咩呀咁
賓唔易請
夾又未必夾
多左個賓 無私人空間同時間
同埋
賓好多都唔會做得好
真係幾好架
小朋友加拿大讀緊書
已經融入當地
好多local 朋友
非常開心,校舍好大好多樹,放學一係playdate 一係運動
父母冇咩壓力,星期六日可以有family time, 唔駛溫默書考試,更加唔撚駛理啲洗腦課程
佢自己層樓都跌唔少
火嘅行業
生唔生都要移啦。。。。
留喺香港做乜?

英國大把靚屋買,又平又大,住過返唔到轉頭。。。
日日自己煮飯好開心。。。
又有自由空氣吸。。。
無得輸。。。
英國唔駛讀書,細路日日玩,
真係好輕鬆。。。

大人又唔駛返工,日日自拍 youtube上連登,
人生好快活。。。
2020年初買左Yoho Town,而帳面都仲有單位%升幅。
得堆舊到乜都無既樓跌左升唔返
相對新而有正常位置配套 其實都係咁上下價錢
同你諗法一樣
我都係兩個人
其實夠住既560呎
因為我打通左細房變大廳
成日屎忽痕想換三房七百呎打通做巨廳
但又要重新裝修又搬屋又好似好無謂
加拿大真係好。。。
大人細路日日玩,好似上咗天堂一樣。。。

重留係香港地獄做乜?
四大長老湊咪一樣會有齊你所講嘅壞處
仲要加多樣,要聽埋佢枝笛同埋唔鬧得

請海外工人點會難請?2-3個月都入到屋啦
當然個工人好唔好就另一回事,當自己買六合彩㗎咋

但四大長老就9成用返佢哋上一代嘅方法去幫你湊小朋友,10個有8個都唔會聽啲後生講,咪一樣多磨擦根本就同請工人一樣,都係睇運同埋夾唔夾
本身細有幾細先?兩房都無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞