有冇人係最近三幾年買咗樓,依家又想換樓?

581 回覆
302 Like 76 Dislike
政府 律師 AA狗會多謝你
終於見到啲實際既留言
早買樓個班賺到錢就笑啲90後新買樓既人
半新7百中有490呎wo Ching

二手樓成交|日出康城晉海低層兩房戶740萬易主 5年升值兩成

市場最新錄日出康城4期晉海2B座低層C室成交,單位實用面積489方呎,採兩房間隔,座向北方,外望開揚園景,最新以740萬元易手,折合實用呎價15,133元。
咁呢啲就家家唔同講法啦唔好當每一位長老都咁想湊仔同咁好相處先
依度講緊換樓,移民嗰堆過主啦。
頭3年 供息大過本 計左未?
銀行真係多撚謝你

如果9按 你要補錢先賣到樓
重換乜柒姐
你講7m內喎,500呎,半新喎ching
你呢單740喎

如果740,咁tko 係有啲選擇
同埋唔介意低層咁係得嘅

但你見Marini果啲如果4xx大兩房
都780至800頭啦
入黎既人咪答咗你計劃生小朋友就唔好諗換樓, 諗移民仲實際啲
其實咁咪啱囉
香港條舊路行唔到,咪可以諗下D新路囉,無錯呀
唔會話你廢,我覺得你地有氣有力,全盛時期,出去搏可能會好成功tim
如果留喺度咩都滿意就唔洗搞咁多嘢啦
市區三房六百尺都要一千萬 重要好舊 廿年樓齡起
如果要三房套 七百尺起一定係新界低密度
非鐵路盤

我都有睇過呢啲盤 但老婆厭太撚偏僻
日日番工搭完穿梭巴先火車
一來一回連等連搭 每日多半個鐘車程
香港做銀行都大把人連佣超十萬一個月
呢堆去到英國 做番銀行比盡港紙兩萬零蚊個月
其實呢幾年上到樓嘅90後,喺香港打份工都搵唔少,月入4萬至6萬,高不成低不就
你叫佢放棄依家份工去外國搏,連住屋都解決唔到嘅話,有幾多人肯搏?
輸咗嘅話返到香港,對比起同期嘅人你就輸緊2,3年,仲要錢都無埋
贏?係有機會嘅,不過通常係賭仔先會成日諗自己贏㗎啫

我覺得真係有本錢去搏嘅人反而係啲低收入嘅人,贏咗就風風光光,輸咗返香港重新再嚟過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞