最有價值收息股研究所 @ 5

991 回覆
1 Like 5 Dislike
都係買返落1883
考慮緊買小小1373好冇
成交咁少,買左幾年1883,經驗所得,佢係賺得最多最穩果隻
其實1883有冇風險?
咩股都有架啦,唔好all in同一隻股到就得
公司唔係啲咩妖股 做正經生意
成交細又唔係啲咩問題
大飛哥,想問下而家入1883會唔會好笨,因為要守一年先有息收,會唔會好浪費時間
黎緊果次息得6先...
sry 搭嗲先

呢樣係睇你用乜嘢心態去買股票

你個感覺比我係你想同一筆錢 短時間之內快速turnover 賺取最大利潤

我唔知呢個算唔算係一個「投資」嘅心態啦
但係咁樣跳出跳入 我就硬係覺得有啲問題
成件事好簡單「低估」買 「高估」賣

呢個「低估」「高估」係睇你點樣估佢
估佢嘅時間有咩assumption
而呢啲assumption 有冇變現等等
買左3988 信呀爺唔會支爆
《華爾街日報》引述消息報道,中國政府計劃採取重大措施提振疲軟的經濟,包括可能新增數以十億美元計的基礎設施支出、放寬規定以鼓勵房地產投資者購買更多房產,以及發行約1萬億元人民幣的特別國債。有關計劃最早可能在未來幾日內發布。

據悉,該些特別國債將被用於資助基礎設施項目和其他旨在促進經濟增長的舉措;它們也將被間接用於幫助地方政府償還債務。此外,當局還考慮取消對較小城市第二套住房的購買限制,以刺激樓市。
想問係唔係除淨日前一日仆入去
除淨日走就收到息
師兄你對於1883既前景係睇好?會唔會上返3.3?
後面條問題邊有人答到㗎

股價呢啲都無法估計到點走
你哋好
有興趣買粒比特幣嘛
如果星期一 唔係跌的話,好大機會 會升
而星期二呢,唔升的話,一係持平,一係跌
至於 $3.3水平 ,上到$3.2 就好大機會上多3% 到$3.3
如果企喺$3.1 就要升多6.4% 先上到 $3.3

認同請分享,好人一生平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞