[立場] 化妝護膚品討論區#136

672 回覆
22 Like 2 Dislike
而家用緊dr Wu
要成個routine同埋完整名稱先可以準確分析配合
感謝你呀絲打
期待期待

見佢地上眼好似幾好睇
用緊dr Wu玻尿酸保濕精華化妝水> dr Wu 玻尿酸保濕精華液> dr wu玻尿酸保濕精華乳
想精華轉隻補濕啲
你用咩洗面?
有冇定期去角質?
乾燥唔一定係因為保濕精華唔夠力,可以係洗面產品過度破壞肌膚屏障,亦可以係老廢角質積聚導致搽咩都唔吸收
我識個ba 嘅,我本身想買埋個粉紅色
佢係咁叫我唔好買,話14g 一定用唔晒
但我都係想買
買啦化妝品黎講,我無一樣野係用得哂 hit pan已經叻
算啦 化妝品有邊樣野係用得晒
我可能得啲cushion粉底(其實可能係乾咗), 眉筆係用得晒
啲遮瑕膏就算我日日用 到過期都係用唔晒成盒
舒特膚洗面
一星期一次去角質
有得揀容量細啲,平啲就好啦
唔使嘥又可以成日轉,得benefit有mini size
我有個gucci bronzer hit 咗pan,個個都問我係咪要黎撈飯
眉筆真係唯一一定用得晒,買多d 都唔怕
Patrick ta 眉筆好用,不過好易斷
我都係bronzer hit pan,用咗好多年,同埋得果一塊所以hit到
邊隻洗面?
點去?物理定化學?
請問各位絲打用過最好用既唇膏係邊隻?
想買黎做送禮勤 謝謝大家!
Cetaphil Gentle Skin Cleanser 洗面
去角質啫喱
邊隻去角質啫喱
應該冇人識 唔出名既
但試用過幾好咁
送禮物嘅唇膏唔係睇好唔好用
係睇牌子同外貌
Armani、Chanel、Gucci、YSL、Dior實冇死
唔好送開架品牌,除非係禮盒裝

有冇牌子名啊
Elevatione
AQUA (WATER), ALCOHOL DENAT (SD 40) , PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, XANTHAN GUM, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, SODIUM HYDROXIDE, FRAGRANCE (PARFUM) , ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE) FLOWER EXTRACT, BLUEBERRY (VACCINIUM ANGUSTIFOLIUM) LEAF EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) LEAF EXTRACT, OCIMUM BASILICUM (BASIL) LEAF EXTRACT, POLYVINYLALCOHOL CROSSPOLYMER, ALGAE EXTRACT, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE (VIT.E), WATER (AQUA) & ERYTHRITOL & HOMARINE Hcl.

呢款peeling不含任何物理或化學去角質成分,實際上係一款保濕抗氧化擦子膠凝膠
建議你更換有效去角質產品
可以每日使用低濃度含酸化妝水,或者每週使用中濃度酸類去角質產品

買護膚品除咗使用感仲要留意實際成分表㗎,睇多啲以後就會識得揀
你有冇推介?neostrata gel plus?
呢款去角質冇咩用?
每個禮拜用neostrata gel plus又得,每日用低濃度又得
https://lih.kg/bAEfaGV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞