[立場] 化妝護膚品討論區#136

674 回覆
22 Like 2 Dislike
大家有冇用過menokin隻bubble mask?
Sogo個間執咗?
日本真係好好買多到唔知點揀好,對上果次淨係買咗兩盒suqqu眼影同埋lunasol既base,宜家又後悔點解唔買埋three
用緊ghd,好滑,快熱
請問hold得耐唔耐
Suqqu同addiction啲眼影真係勁靚
而家yen平,買勁多粒addiction都唔心痛
另外我個人超推decorte
佢新出盒四色碎粉靚到爆炸
最大分別咪價錢
Suqqu枝眼影膏喺日本買 唔退稅都係200頭
香港賣緊280
仲要個counter長期勁撚多人無人serve
上次喺日本個ba幫我試咗半粒鐘 勁好service
上次喺日本本身淨係諗住試個眼影 點知佢同我試上眼
試試下同我化曬成個妝
油肌啱唔啱用?
呢個我唔sure
我本身都大油田但而家食緊a酸
但真係用完全日個妝都無花 完全唔洗補
我本身直髮,夾返順佢同少少髮尾彎,可以hold成日
整曲既話,我點都會再落spray等佢啲曲last耐啲
用手上勁易推均,我去旅行都係用佢,慳返帶掃
唔好係有啲配色比較悶,畫法比較少
我夏天出油都多,眼皮摺會有少少積線,但講緊係一日8,9個鐘之後既事
你講addiction?
我addiction淨係買單色眼影 都同意佢啲4色palette 麻麻
好似盒盒都會有一兩隻色用唔着
suqqu,我無用過addiction 呀,之前唔記得邊度睇話suqqu眼影啲質素最好,就買咗suqqu了。不過宜家好後悔無買埋addiction同three,佢地有啲配色幾特別
你唔係推addiction眼影咩
其實佢哋各有各好
Suqqu贏喺個粉質度
Addiction勝在啲閃好靚 又平過suqqu
下次你去日本可以試吓addiction,單色勁抵玩
係呀,因為堅靚我摸過咋已經想導人買。之前有個星空限量版,差啲買咗,不過諗唔到點用,最後無買到

suqqu就之前一路有係selfridges 買,去到日本再買

好呀
lunasol又係就咁用手上
有冇人好似我咁,儲開d 限量化妝品
明知其實咁貴有好多代替,但儲開一出新又會買
明明同自己講再出都唔會買
Byredo 18色限量眼影我上年買完已經同自己講再出新唔可以再買,但今年一出又忍唔住

點解而家化妝post 冇晒人share,係咪住係香港連化妝嘅心情都冇
懷念以前每日追po 睇有咩好用化妝品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞