[立場] 化妝護膚品討論區#136

675 回覆
22 Like 2 Dislike
mimc (cosme kitchen有售)
etvos (timesquare facesss有售)
muji
uv yohou (log on有售)
唔識可以宜家開始學,走少好多冤枉路
chifure twin有左上同右下
你可以睇下護膚品攻略po置頂
同埋留言講下你用緊嘅洗面同護膚產品,有咩敏感
之後再睇下有咩需要加減
搽咗防曬既話,就會用Kose卸妝油卸妝,無搽就咁清水洗面

夏天護膚程序
早,Clarins double serum eye+ Clarins extra firming jour

晚,Clarins purifying toning lotion +clarins double serum eye+L'occitane immortelle precieuse enriched emulaion

手頭上仲有Clarins double serum, clarins extra firming treatment essence, clarins white plus pue translucency, clarins multi active jour, L'occitane creme ultra desalterante

係Clarins買少少野送勁多旅行裝都唔知點用。L'occitane 就係自己想買黎用既
我成日覺得clarins係比本身皮膚好嘅人保養用
全部都係溫和植物萃取,冇咩醫學根據咁
你出油量如何?洗完臉會唔會緊繃
Tunemakers EGF 原液
睇上文
尋玉絲想問維他命A醇有冇好推介?主要想抗老提亮,唔想要太高濃度
皮膚有敏感過同有D暗粒, 而家考慮緊mimingmart個枝synergie skin, thanks
https://www.mimingmart.com/product/synergie-skin-ultimate-a/
消委會測試多種化妝水及爽膚水成份

https://www.facebook.com/watch/?v=679092487411219
呢個價錢有更多比佢好嘅選擇
我主要係買佢既眼精華,用完自覺眼紋係淺咗既。不過有其他牌子都想試下架
夏天一定出油呀,不過我成日聽人講我係乾到出油。洗完唔繃緊,因為我卸完妝就即刻沖涼然後搽野
我成日覺得化妝水無用,覺得直接用精華同面霜就得
或者服泥搽身囉
咁你可以試下搽維A
專櫃品牌就kiehl's
唔介意開架就netrogena銀罐
有用其實開架都無問題,又平又正我ok架~
只要佢同專櫃無分別

維A係咪pola wrinkle shoot都得,依隻幾出名,然後同netrogena比呢?
pola wrinkle shot唔係維a
https://hk.iherb.com/pr/olay-regenerist-retinol-24-night-hydrating-moisturizer-fragrance-free-48-oz-1-7-oz/112491?rcode=CTW4967&utm_medium=appshare
第一罐A由低濃度開始,neutrogena或者olay晚霜入門為佳,尤其是你零刷酸習慣
如果直接0.3%或以上你未必接受到
有冇人用pola彩虹粉餅
好!唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞