[立場] 化妝護膚品討論區#136

671 回覆
22 Like 2 Dislike
有冇抗衰老精華可以推介 (30頭) 偏乾皮膚
大家返工會唔會化全妝?
我用緊冬天用L'occitane,夏天用Clarins,不過一路都用開,唔知有冇明顯唔同,但起碼感覺良好,易吸收又滋潤

不過抗衰老最緊要係防曬
好懶,無
題外話,唔知關唔關事,一路想買Diptyque advent calender,上年11月尾想買已經太遲,今年10月尾睇已經無貨但佢10月中先出,我10月頭睇過又未賣,又無release date,好失望,又要等多年
大髀內側好黑 點算 搽美白?
用有果酸既body lotion
有無人用過韓牌化妝刷
睇中左個牌子叫okhee 既陰影刷 想睇下呢到有無人用過有review
大家有無用過磁石睫毛唔想成日去植,但自己又唔叻痴假眼睫毛
想問下大家有無新裸色膏唇燒下我
mac潮吹棒
Romand新唇膏
嚟緊去日本,想買支粉底液,我不嬲用開RMK liquid foundation ,心思思想試吓用Suqqu liquid foundation想問吓有冇絲打用過RMK同Suqqu liquid foundation ,有冇話覺得邊支好啲?thanks

利申: 乾肌,追求自然光澤妝感,唔鍾意太lup
依排天氣乾燥轉左用CREAM
但係眼袋下面個位都係紅左一撻
我敏感性肌膚 咁樣係正常? 定係盒CREAM唔掂?

用緊依盒
thanks 因為用開rmk個支好薄好輕,怕未用過suqqu相對潤嘅粉底會唔習慣,加上香港天氣咁濕,驚會滿面油光
會唔會氧化?
會唔會試下rmk新出 Lasting Gel Creamy Foundation?我見好多人大堆!
都好想試下啊,始終鍾意日系底妝但去到日本可能睇咗Suqqu先,因為香港冇專櫃
幸福肌世一 雙11有優惠等唔切周年慶可入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞