[立場] 化妝護膚品討論區#136

675 回覆
22 Like 2 Dislike

呢隻好清爽,會拎嚟搽埋面
想問下有冇人用過呢個牌子嘅skincare 有興趣想試吓佢哋白樺樹同mask
小煙燻妝?宜家興透啲既眼影,依啲一化就好似好濃咁

我都追咗po好多年,以前少講野,宜家見無人share,唔想個po沉,就得閑黎講下廢話
我唔介意化濃妝,但啲藍藍綠綠我覺得難啲carry

有時都幾懷念以前每個星期爆po
想問吓differin可唔可以當護膚品咁樣日日搽?
因為佢溫和過to 1% retinol
但係會唔會仲廢過我就咁搽Retinod
佢係冷調既藍綠色,黃皮膚擺上面會好灰,啱白人多啲。依盆近排好hit,我睇人地試色都好靚,特別係啲藍色不過就買唔落手

我算白,但真係唔識用
靚係靚,所以都係買黎儲
好掛住以前啲絲打上嘴圖上面圖 不過依家驚自爆 我都明好似啲post推慢左好多 少左好多人分享
想問下各位絲打 我平時淨係搽遮瑕膏同粉底 眼影唇膏胭脂咩都冇
如果咁嘅話,我淨係同洗面膏落妝有冇問題?
我覺得要用落妝產品先夠乾淨
大家好,我新人新豬肉
等我幫大家振興返
有問題
因為洗面同落妝係兩樣野
明白 絲打有咩卸妝油推介?
我用bobbi brown
其實我好少化妝,又係鍾意買眼影盤,見到啲配色靚就好想買明既
好呀,買多啲,分享多啲
我會再分享多啲
So far揸左一個星期
早揸維他命c cream同杜鵑花酸20%
夜揸differin或TO新個支 a醛
我啲暗瘡同暗瘡印真係肉眼可見咁改善咗勁多
維他命C cream 係邊隻
想知大家對隔離topic講facial會fat loss個話題點睇?想打pico搞新凹凹疤但有啲卻步
直頭冇哂人
以前都成日買限量版
經濟差
d化妝品仲係咁加價又縮水
好有被劏嘅感覺
已經買少咗好多
但見啲靚化妝品都係忍唔到
屋企有盒N年前買落嘅Chacott碎粉,勁大盒重要係200mg,但一直都冇用過
今日我攞嚟用 覺得非常之唔好用
本身我係油性肌,出油都好多,今日我洗完面先化底妝
上完碎粉之後,塊面望落好似好乾咁,暗瘡/油脂粒又好明顯
我都係油肌 唔落碎粉又好油 控油力高既碎粉又顯到啲瑕疵好出咁 試過CT個隻粉係好幼細 但係唔夠控油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞