[立場] 化妝護膚品討論區#136

675 回覆
22 Like 2 Dislike
shu同ga防水都好 同埋都貼薄
驚甩可以試埋定妝噴霧

make up for ever HD
lunasol <- 唔確定防水但一般返工都唔會甩 & 輕薄

曾經EL double wear係我嘅蜜糖但膚質變化由持妝美麗奶油雞變班駁一撻撻
不過DW可能會比較厚 建議去專櫃望下
etvos matte powder trytry
粉底嚟講 cdp 定Laura Mercier 好?
最緊好多kol 賣LM隻新粉底 唔知好唔好用?
利申 化妝新手
長期黑眼圈可以點搞
有呀!我朝早用ezskin極緻保濕溫和潔膚乳,係無泡但洗得好乾淨,皮膚仲唔乾。我敏感濕疹肌用都無問題呀
我見雞扒妹有講佢定期會去做激光
不過佢都話好撚痛
諗清楚係為咗自己定係為咗人哋先去做啦
其實原價iherb平啲
亞馬遜半價可能真係清倉底貨
iherb用優惠碼都好平
27BBPC七三折
LM好多人都話會氧化,但新果隻真係好多人讚,我都想知

cdp就應該潤啲

不過都好難就咁講邊隻啱你多啲,你搵粉底要諗下你想要咩野妝感同埋你係咩膚質先
化妝既話,一定係遮瑕膏架啦
shu loreal group
Suqqu cleaning oil好溫和又夠力卸
本身我用普通開架卸妝油,唔知係咪清潔力太強,個嘴會甩皮,同埋眼皮會痕。轉咗clinique就無事啦,又容易卸妝
絲打有冇眼霜推介俾年紀到30尾嘅人用呢?
開始有細紋喇😖
你本身用緊咩
我用Estee Lauder advanced night repair嗰隻眼霜,不過嗰隻應該唔係for 我年紀嘅
正宗專焗粒粒又唔保濕嘅垃圾眼霜代表
要搵無矽油無礦物油、輕盈植物油嘅乳霜
你面霜用緊邊隻
我少用面霜,主要係用Melvita隻Argan oil(自己再落左滴玫瑰精油), 用一滴滴落掌心再印面
可以搽完透明質酸精華再拍半滴油喺眼底
都得喎!絲打好提議😝 今晚試吓先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞