白兵係咪已經走火入魔

468 回覆
670 Like 47 Dislike
自己唔識問醫生/Google??
洗等佢拍片講?
問一個完全無醫學底 資料都係左抄右抄既人?
但仲有成230k 人subscribed 佢channel 同埋條片有4千幾條on9 仔like
藥廠同food industry,權力好大

Po返張清D嘅圖

糖尿病都分兩種啦柒頭,一定要打insulin?
有唔少連登仔buy老高
西醫係一個科學系統概念,唔係一set真理
成班人連科學都搞唔清係咩就鳩嗡
白兵熱狗個派黎wo 點會cctoy偶像如果唔係點會屌佢白票兵
想乜鳩都賴去cctoy都有個譜你係咪弱智
佢哋信醫生就唔會睇白卡兵啦
走去聽件濕鳩地產仔教你點醫病,件事本身就係natural selection
佢講脫髮條片都係鳩up
之前都覺得佢有啲言論係岩聽
值得參考
但自從講埋啲神秘靈異 再到健康 就覺得好鳩
最後都係為左迎合某啲人keep click rate
見你用西醫呢個字已經戇鳩
西醫只係喺香港呢個地方傳統流傳落嚟嘅講法
正確講法係現代醫學/modern medicine/allopathic medicine
叻操是叻唇,是但啦
其實好事,減低醫療成本全部拒絕送院
無理解個成因笑撚到我
你呢啲正正就係不學無術但又以為自己好撚醒
連現代醫學同香港西醫界別都未分得清楚,仲走出嚟柒
Natural selection
佢啲片有quote嗰個Dr. Eric Berg 柏格醫生係就係醫生, 不過係脊醫

有興趣可以睇呢個, 有個真醫生MD PHD fact check Dr Berg,發現佢連報告都睇錯:
https://youtu.be/JvKNzLRmzLg
佢d嘢大部份都係讀人地嘅文章
有幾多句係自己意見?自己嘅經驗?
走火入魔

係咪即係覺得佢正常過?
打針之前咪有個現代醫學專業人講natural selection , 咁唔打針果班死晒未?(之前用西醫呢個字又因為一個詞語就可以一句on9否定左人的觀點, 大開眼界 )
屌仲有人睇緊佢?
睇佢個班唔該去驗下腦
聽個賣樓嘅地產仔講健康講科學
比人知道睇佢YouTube 真係會笑到面黃
其實呢個討論串

稍稍有d智慧已經知道發生緊乜事, 自己應該點做

健康係你自己唔係存於口舌之爭

如果你好想睇到我仆街講輸左比你哋,話我無學識不學無術

我ok嘅, 因為係我個身體就因為你所講的不學無術解決左好多問題

咁其實做個健康的低能仔定係永續慢性病食一世西葯奴高學識份子

我會選擇前者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞