白兵係咪已經走火入魔

468 回覆
670 Like 47 Dislike
上面我貼咗一篇有關Gluten 同CVD risk 例如糖尿病嘅關係嘅meta-analysis, 可以反駁下,人哋睇咗幾十篇論文,得出嘅結論係Low evidence of association between Gluten-free /low-gluten diet and CVD risk
唔知咩叫meta-analysis 可以google 下
飲食可以改善係真,叫自行唔食藥就死人,report 咗
同埋唔好網上求其搵一個網就當係你嘅論點
啲傻仔個腦係咁上下
只能處理簡單二元思維
呢個世界非黑即白
政治立場非黃即藍
有冇證據先?
唔好食
有個case係屋企人覺得西藥傷身,唔比食降血壓藥,最後中風
Low evidence of association between Gluten-free /low-gluten diet and CVD risk

阿寶真係好攰
同以前糖,武肺疫苗其實本質一樣

講到尾,你無錢資助,點做呢d野?
想睇真正debunk片,我suggest係YouTube search "Professor Bart Kay"
我幫班白卡仔答你
你呢堆研究係商家陰謀 俾錢啲lab做嚟呃人架
都2023年啦
黃洋達都成條廢9咁又冇人提又冇號召力
你仲成個孔乙己咁開口埋口提住熱狗jm9
個世界 move on咗㗎喇
得你一個仲停喺石器時代
你仲會睇佢 係咪on9
dr你老母咩on9
首先佢唔係醫生
第二你班傻閪一邊反權威學術 另一邊又要用權威學術支持返自己 有冇腦架你哋
白卡仔
人哋研究就要錢 你啲證據研究就唔使錢?
所以你到底搵到point反對未
淨係識屈人收錢做嘢

仲要冇腦滑坡滑到出宇宙
針冇用=所有現代醫學冇用=所有研究冇用
不過唔知點解自己講嘢又要擁抱學術研究
出書又唔使錢?

啲留言CLS,咁嘅智商仲生仔
幾句嘢輕鬆discredit哂醫學界
你同意嘅paper / 不知名網站就係good research

btw支針最大嘅質疑位係EUA同埋政府嘅逼針手段
佢哋覺得醫學界都係收晒藥廠錢
自然療法先係最清高

btw 真係試過有patient 問我有冇睇過白卡兵問我點睇佢啲論點
冇睇佢講減肥條片?
其實佢有d係岩既 依家好多研究都講三高糖尿病 呢d代謝病都係胰島素阻抗既問題 但推崇唔食藥係唔岩 冇錯 現代醫學對糖尿三高既藥的確係抑壓表徵 要根治 的確要係lifestyle 入手 但如果say 你血糖去到個地步係高到癲 降唔到落去 藥都係要食 降左先 再從lifestyle 入手 再慢慢減藥先係正途

利申好憎白兵
完全相反論調
以為Kidney stone 有Calcium 就關食得太多鈣質事
明明食得足夠鈣質,係條腸到bind with oxalate, 先唔會咁易有腎石
真正腎石原因係食太咸同埋關飲得水少事

算啦我都係收咗鈣片公司錢講嘢
三年前聽過佢講存活者偏差,但完全講錯晒九唔搭八,已經知條友完全冇料尻up
[白卡兵tone] :你唔好拋咁多items,總之你跟我試一個月就得,身體好唔好自己先知

要講支針的話
你不如睇吓人哋外國媒體點樣challenge到Pfizer CEO收晒皮先再講

https://www.rebelnews.com/caught_him_rebel_news_pummels_pfizer_ceo_with_questions_at_world_economic_forum
有啲係啱唔否認
但推崇唔食藥已經夠仆街

treatment guideline不嬲會提埋lifestyle
亦都有唔少病人係減/斷到藥
佢可以質疑某啲醫生冇跟足guideline,冇強調lifestyle可以幫到手
但target成個藥學界,blanket statement話食藥有問題就真係misleading

抑壓表徵呢個講法technically係make sense,但對病人強調就唔係咁好
始終呢啲「表徵」會對血管造成實質傷害,就算搵唔到成因都有需要襟低佢
far right media就係真理?

唉唔同你糾纏毒針,反正講到尾你都係會話因為有毒針所以全世界醫生+全個科學系統都係搵錢講大話,所以我哋要信youtuber信media 唔信任何醫生

全部偽科學同自然療法都係被迫害,因為佢哋被迫害所以一定係講緊真話 地球係平嘅!
所以你唔明唔同意就係冇丫嘛,我知呀

要滿足到你先叫有argument有邏輯,所以全世界得白卡兵有邏輯

你係咪連大學都冇讀過其實?呀屌我唔應該問,因為大學都係商家佬洗腦搞出嚟,有腦嘅人應該可以憑自己分析世間一切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞